Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, η Γιαννιτσιώτισσα πολιτικός Έφη Αχτσιόγλου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, πριν λίγο, στο Ωδείο Αθηνών.
Όπως τόνισε, η υποψηφιότητά της "αφορά την Ελλάδα αφορά την κοινωνία, αφορά την αριστερά και τα κινήματα της νέας εποχής, αφορά και κάθε δημοκράτη προοδευτικό πολίτη. Αφορά την πάγια και κοινή μας επιδίωξη το κοινωνικό ζήτημα να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Ευρώπη. Αφορά το όραμά μας για μία κοινωνία ισότητας ανθρωπιάς και ελπίδας για να μην καθορίζονται οι ορίζοντες του καθενός και της καθεμιάς από τις κοινωνικές συνθήκες της γέννησής του. Αφορά το δικαίωμα στα κοινά, το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στην εργασία σε συνθήκες αξιοπρέπειας. Αφορά τους νέους ανθρώπους για να δημιουργούν και να πρωταγωνιστούν στην πατρίδα μας. Αφορά τις γυναίκες και το αυτονόητο δικαίωμά τους να ορίζουν οι ίδιες τις συνθήκες ζωής τους".
Πρόσθεσε ότι η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ "αφορά την ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα επενδύει στην έρευνα και την καινοτομία θα υποστηρίζει την προσπάθεια του κάθε εργαζόμενου ελεύθερου επαγγελματία αγρότη επιστήμονα και επιχειρηματία. Αφορά τις προκλήσεις που θέτει η κλιματική κρίση. Αφορά τις δυνάμεις του Πολιτισμού. Αφορά στους ανθρώπους που σηκώνουν τείχος στη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό και την Άκρα Δεξιά".
Η κ. Αχτσιόγλου προανήγγειλε συλλογικές δραστηριότητες στο κόμμα, στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος: "Για να κάνουμε όμως πράξη το όραμα μας για μία κοινωνία υψηλών προσδοκιών χρειαζόμαστε ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Έναν ΣΥΡΙΖΑ αποτελεσματικό, σύγχρονο, μεθοδικό, ικανό να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις, που θα αναδεικνύει τη συλλογική προσπάθεια και θα αξιοποιεί τη συλλογική μας ευφυΐα". 
Αναφέρθηκε και στην προεδρία Τσίπρα: "Στη διαδρομή αυτή δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Έχουμε μαζί μας μία πολύτιμη συλλογική παρακαταθήκη: Δύο κορυφαίες στιγμές υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα, τότε που μέσα στην κρίση αναλάβαμε τη διακυβέρνηση, αναλάβαμε την ευθύνη να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα της χρεοκοπίας . Το πετύχαμε όχι χωρίς παραλείψεις ή λάθη, αλλά στηρίζοντας τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Αλλά και τότε που πήραμε την απόφαση να διευρύνουμε το ΣΥΡΙΖΑ και να τον μετατρέψουμε σε ένα μεγάλο μαζικό κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μέσα στη μακρά του πορεία έχει εξελιχθεί πολιτικά, ξεκινώντας ως κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Επιλέξαμε να εκπροσωπήσουμε τους προοδευτικούς πολίτες που εμπνέονται από τις αξίες της κοινωνικής δικαιοσύνης της συμπεριληπτικής ανάπτυξης και της δημοκρατίας", είπε.
Μάλιστα μίλησε για "βήματα που θα κάνουμε όλοι μαζί όχι με το άγχος της δικαίωσης των προσωπικών διαφορετικών μας διαδρόμων ή εμπειριών αλλά επιτυγχάνοντας μία νέα σύνθεση".
Όπως είπε "για μας δεν υπάρχει το δίλημμα ή με την Αριστερά ή με το Κέντρο. Ξέρουμε πολύ καλά με ποιους είμαστε: Είμαστε με τους πολλούς, είμαστε με το δίκαιο. Αυτό που θέλουμε σήμερα είναι να είμαστε η δύναμη της δημιουργικής αντιπολίτευσης, έτσι όπως οι καιροί και οι νέες συνθήκες το απαιτούν, ώστε να γίνουμε αύριο η ρεαλιστική και αποτελεσματική διακυβέρνηση υπέρ των πολλών". 
Και κατέληξε: "Κατανοώ τη δυσκολία, όμως υπάρχουν δυνατότητες. Ξέρω ότι πολλοί έχουν απογοητευτεί, όμως η προσδοκία είναι ζωντανή. Πιστεύω βαθιά ότι αυτή τη διαδρομή αξίζει να την περπατήσουμε. Πιστεύω βαθιά ότι μπορούμε".