Σχεδόν άριστα παίρνουν οι υπηρεσιών που παρέχονται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου (ΔΟΠΠΑΩ), σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον δήμο.
Στην ερώτηση  «πόσο ευχαριστημένοι είστε γενικά από τον τρόπο λειτουργίας του παιδικού σταθμού;» το 91,7% των ερωτηθέντων απάντησε από «αρκετά» έως «πολύ ευχαριστημένοι», ποσοστό κατά 3% αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Αύξηση της ικανοποίησης αποτυπώθηκε σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο σε ερωτήματα σχετικά με τη σίτιση των παιδιών και την καθαριότητα. Στα ίδια περίπου επίπεδα κυμάνθηκαν ερωτήματα σχετικά με τις δραστηριότητες και το προσωπικό, ενώ πιο χαμηλά ποσοστά ικανοποίησης αποτυπώθηκαν στο ερώτημα για τις κτιριακές εγκαταστάσεις, στις οποίες αυτό το διάστημα γίνονται εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισής τους.
«Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι γονείς επιλέγουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς σταθμούς, όπως φαίνεται από τον αριθμό των αιτήσεων που υποβάλλονται. Ως Διοίκηση ικανοποιούμε στο ακέραιο τα αιτήματα του ΔΟΠΠΑΩ, ώστε να αναβαθμίζουμε διαρκώς τις δομές», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.
«Η γνώμη των γονέων των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς, αλλά και των εργαζομένων του ΔΟΠΠΑΩ, μας δίνει τη δυνατότητα να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Η έρευνα πραγματοποιείται από εμάς χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τον Οργανισμό. Την ίδια δράση θα την υλοποιούμε στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς», αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΩ, Άγγελος Πανούσης.
Όπως εξηγεί, η  διοίκηση του Οργανισμού συνεχίζει να εφαρμόζει ένα μοντέλο ανοιχτής και άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες, με στόχο τη διαρκή βελτίωση των δομών και την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει.