Κόντρα ξέσπασε στο δήμο Θεσσαλονίκης μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης, για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες. 
Όλα άρχισαν όταν μητέρα παιδιού με αναπηρίες που πηγαίνει στο ΚΔΑΠΜεΑ διαμαρτυρήθηκε για την κατάσταση του κτιρίου (βρίσκεται στην οδό Κωλέτη 50). Η αρμόδια Επιτροπή Καταλληλότητας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας έκανε αυτοψία και διαπίστωσε πως υπήρχαν θέματα. Έγιναν στυστάσεις και υπήρξε προειδοποίηση (το Μάιο) ότι αν δεν διορθώνονταν
η κατάσταση η δομή θα έκλεινε.
Τον Ιούνιο ο δήμος κλήθηκε σε ακρόαση. Στο μεταξύ, από τη διοίκηση του Δήμου υπήρξε η διαβεβαίωση ότι κάποιες ατέλειες θα διορθώνονταν. 
Τελικά, η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχου κας Πατουλίδου στις 10-07-2023 (υπ΄ αριθ. 475268 (14559) /10-07-2023 απόφαση) προχώρησε στη διακοπή λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΑΜΕΑ(Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ) ιδιοκτησίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης(Κ.Ε.ΔΗ.Θ.) στην οδό Κωλέττη 50, Τ.Κ. 546 27, Θεσσαλονίκη.
Η αντιπολίτευση σήκωσε το θέμα. Ο Δρόσος Τσαβλής, πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που κατεβαίνει ως υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι αντί ο δήμος να λύσει το θέμα "ασχολείται με ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς για αναθέσεις σε ξενοδοχεία 2,3,4 και 5 αστέρων για τις ανάγκες του Δήμου Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού δαπάνης 42.470,09 € (το θέμα συζητήθηκε στην 29η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροής στις 14-07-2023) και με γαστρονομικά ταξίδια στο εξωτερικό".
Από την πλευρά της, η διοίκηση θα ενημερώσει για το θέμα στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. "Θεωρεί η Διοίκηση του κ. Ζέρβα ότι έτσι απαλλάσσεται των ευθυνών της; Για να νοικιάσει ξενοδοχεια 3* αλλά και 4*, 5* φρόντισε να ολοκληρώσει τη διαδικασία εντός 2-3 μηνών. Για να βρει έναν χώρο στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ εδώ και τόσους μήνες δεν έκανε τίποτε", τονίζεται στην ανακοίνωση της παράταξης "Όλοι Εμείς".
Και προστίθεται:  "Δυστυχώς, δεκάδες άτομα με αναπηρία και οι οικογένειες αυτών μένουν στο κενό καθώς επρόκειτο για το μοναδικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για Αμεα. Το ξαφνικό κλείσιμο του κέντρου έχει απίστευτα σοβαρά αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους".
Ο κ. Τσαβλής καλεί το δήμο Θεσσαλονίκης "επειδή προφανώς δεν μπορούν να γίνουν οι αλλαγές που έχουν προταθεί, καθώς δεν υπάρχει τρόπος σε ένα χώρο σε όροφο να δοθεί λύση στο θέμα της ανεξάρτητης πρόσβασης – διαφορετικής εξόδου κινδύνου, αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι η μετεγκατάσταση του ΚΔΑΠ σε ένα ισόγειο ασφαλή κατάλληλο χώρο, αλλά και η δημιουργία τουλάχιστον ενός δεύτερου ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ανατολικά". 
Υπογραμμίζει ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει 322 ακίνητα, εκ των οποίων τα 125 είναι αδιάθετα. "Αν δεν μπορεί η δημοτική αρχή να βρει διαθέσιμο δημοτικό ακίνητο, τότε ας προχωρήσει σε άμεση μίσθωση κατάλληλου χώρου με διαδικασία κατεπείγοντος. Ας μας εξηγήσει πώς προλαβαίνει να νοικιάσει ξενοδοχεία, αλλά δεν προλαβαίνει να δώσει λύσεις σε δεκάδες οικογένειες παιδιών ΜεΑ", αναφέρεται χαρακτηριστικά.