Περισσότερα από 160 κιλά κοκαΐνης, προερχόμενη από το Εκουαδόρ, κατάσχεσε η Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης στο λιμάνι της πόλης.

Η ναρκωτική ουσία ήταν τοποθετημένη σε δύο εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν νόμιμο φορτίο με μπανάνες κρυμμένη μέσα στις σιδερένιες δοκούς στήριξης των εμπορευματοκιβωτίων, που ήταν κούφιες. Όπως ανακοινώθηκε, το παράνομο φορτίο συνδέεται με την ποσότητα των 105 κιλών που κατασχέθηκε τον προηγούμενο μήνα στη Θεσσαλονίκη μέσα σε φορτίο με ανανά.

Για την υπόθεση εκείνη είχαν συλληφθεί 10 άτομα και μεταξύ αυτών, 68χρονος γιατρός που είχε απασχολήσει παλιότερα τις διωκτικές Αρχές της Βόρειας Ελλάδος για υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων και τσιγάρων.

Οι εννέα από τους δέκα συλληφθέντες - μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης - έχουν οδηγηθεί ήδη στις φυλακές και μεταξύ αυτών ο 68χρονος που φέρεται ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης.

Από την περαιτέρω έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γραφείο DEA Αθηνών, τις Αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, των Τελωνείων Πειραιά και Θεσσαλονίκης, της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Αστυνομικής Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης,  προέκυψε ότι στο λιμάνι του Πειραιά θα κατέφθαναν δύο ακόμη κοντέινερ με μπανάνες, όπου τα μέλη του κυκλώματος είχαν κρύψει ποσότητες κοκαΐνης.

Τα εν λόγω κιβώτια εμπορευμάτων, κατόπιν σχετικής παραγγελίας της κ. Ανακρίτριας, κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες, βρέθηκαν σε ειδικές κρύπτες 100 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 161 κιλών και 23 γραμμαρίων.



Όπως τόνισαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Γεώργιος Παπαδόπουλος και ο προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Θεσσαλονίκης Αστυνόμος Β’ Χρήστος Δημητρακόπουλος, "τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποίησαν για  τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών μία νέα μέθοδο απόκρυψης, κατά την οποία τα τοποθετούσαν σε ειδικές κρύπτες των εμπορευματοκιβωτίων και γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιούνταν ολιγόωρες εργασίες στα κοντέινερ για την εξαγωγή της κοκαΐνης".

Η κοκαΐνη είχε προορισμό εταιρεία - «βιτρίνα» στη Βόρεια Μακεδονία, όπως δηλαδή και το φορτίο που κατασχέθηκε τον Μάϊο.

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία