Οκτώ άτομα συνελήφθησαν επειδή έριχναν μπάζα και απόβλητα από εργοτάξιο εταιρείας που βρισκόταν στο δήμο Θερμαϊκού, σε χωράφι ιδιώτη, στο γειτονικό δήμο Θέρμης.
Τις συλλήψεις έκαναν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για παράβαση της νομοθεσίας περί την προστασία του περιβάλλοντος κατά συναυτουργία, Έλληνες υπήκοοι ηλικίας από 32 έως 57 ετών.
Οι αστυνομικοί, μετά από παρακολούθηση, εντόπισαν δυο ανατρεπόμενα φορτηγά να βγαίνουν γεμάτα απόβλητα και μπάζα από το οικόπεδο της εταιρείας και να κατευθύνονται στο αγροτεμάχιο 62χρονου, όπου άδειασαν το φορτίο τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτό γινόταν συνεχώς, τις δυο τελευταίες εβδομάδες. Έτσι συνελήφθησαν ο υπεύθυνος για το νόμο της εταιρείας, ο επιβλέπων μηχανικός, ο υπεργολάβος οι οδηγοί των φορτηγών, αλλά και ο ιδιοκτήτης του αγροτεμαχίου που -πάντα σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση- είχε δώσει την άδειά του για τις απορρίψεις των μπαζών. 
Σύμφωνα με την αστυνομία "οι παραπάνω πράξεις έχουν ως αποτέλεσμα να προκαλείται υποβάθμιση του περιβάλλοντος, καθιστώντας το ακατάλληλο για τις επιθυμητές του χρήσεις, μεταβάλλοντας τη γεωμορφολογία του εδάφους από τη συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων στερών αποβλήτων και την πρόκληση αρνητικών επιπτώσεων στην οικολογική ισορροπία, την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων".
Κατασχέθηκαν συνολικά πέντε  Ι.Χ. φορτηγά.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.




Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία