Τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι "στοχοποίησαν το Λιμενικό Σώμα και η προπαγάνδα τους είναι στα πρωτοσέλιδα των τουρκικών ΜΜΕ και υιοθετείται πλήρως από την Τουρκία". Αυτό υπογράμμισε σε ομιλία του σε πολίτες των Νέων Μουδανιών, πριν από λίγο.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε σλόγκαν "σαν τη Χαλκιδική δεν έχει" και κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να το αποδείξουν αυτό και στην κάλπη της Κυριακής.

"Θέλω να το αποδείξετε και στην κάλπη της Κυριακής και να αυξήσουμε κι άλλο τα ποσοστά μας εδώ στη Χαλκιδική. Καταφέραμε και βάψαμε γαλάζια την Ελλάδα, από άκρη σε άκρη, στην κάλπη της 21ης Μαΐου και πάλι θα το πετύχουμε με ακόμη πιο αυξημένα ποσοστά. Η χώρα θα έχει το βράδυ της επόμενης Κυριακής μία σταθερή κυβέρνηση με την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι", υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Το βράδυ της επόμενης Κυριακής η χώρα θα έχει μία σταθερή κυβέρνηση, με την αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι", πρόσθεσε.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: "Είναι πραγματικά πάρα πολύ δυσάρεστο για την αντιπολίτευση σήμερα να έχουν γίνει πρωτοσέλιδο στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και να υιοθετεί πλήρως η Τουρκία την προπαγάνδα την οποία έκανε ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του Λιμενικού.

Το μόνο που έχουν κάνει 4 χρόνια είναι να βρίσκουν κάθε ευκαιρία να διασύρουν τη χώρα. Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν επιτίθενται στη Νέα Δημοκρατία, δεν καταλαβαίνουν ότι δεν επιτίθενται στην κυβέρνηση, αλλά επιτίθενται στη χώρα, όταν υιοθετούν μία τέτοια ρητορική; Ας είναι, όμως, στείλτε τους την απάντηση στην κάλπη. Έτσι ρυθμίζουν οι δημοκρατίες αυτού του είδους τις εκκρεμότητες".

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στις μεγάλες ζημιές στον πρωτογενή τομέα που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην περιοχή της Χαλκιδικής και δεσμεύτηκε ότι τη Δευτέρα, εφόσον θα είναι πρωθυπουργός, θα δώσει εντολή να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. περπάτησε στην παραλία των Νέων Μουδανιών και είχε την ευκαιρία να κάνει χειραψίες και να συνομιλήσει με πολίτες.