Τρόπους και πολιτικές που θα αποκαταστήσουν το αίσθημα της ασφάλειας στις γειτονιές του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου συζήτησε η υποψήφια Δήμαρχος, Μαρία Μανούκα, με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Χρήστο Μπουλούμπαση και τον Αστυνομικό Διευθυντή Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Αθανασάκο. Η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου» επισκέφθηκε το κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και κατέθεσε στους κ.κ. Μπουλούμπαση και Αθανασάκο προτάσεις για τη βελτίωση της αστυνόμευσης, αλλά και προβληματισμούς των δημοτών για τα συνεχή κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή τους. 
Η κυρία Μανούκα χαρακτήρισε «αναγκαία» την καλύτερη αστυνόμευση, επισημαίνοντας ότι η προστασία του δημότη είναι ζήτημα κοινωνικής ανάγκης και αποτελεί προτεραιότητα της ίδιας και του συνδυασμού της. «Πιστεύουμε ότι η τακτική επικοινωνία των δημοτικών αρχών με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση μιας αρμονικής και αγαστής συνεργασίας προς όφελος των πολιτών. Ζητούμε και διεκδικούμε περισσότερη και καλύτερη αστυνόμευση σε όλες τις γειτονιές και όχι μόνο στις κεντρικές πλατείες, διότι ο Δήμος δεν μπορεί να υποκαταστήσει την Αστυνομία, αλλά λειτουργεί βοηθητικά» τόνισε.  
Για το λόγο αυτόν, εφόσον κερδίσει τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, η κυρία Μανούκα προσανατολίζεται στη θέσπιση θέσεως Αντιδημάρχου για την Ασφάλεια, που θα έχει την ευθύνη και για τη Δημοτική Αστυνομία με στόχο τη διαρκή συνεργασία Δήμου και Ελληνικής Αστυνομίας. 
«Στόχος, εφόσον οι συνδημότες μας εμπιστευθούν τον συνδυασμό μας, είναι ως δημοτική αρχή να αναλάβουμε συντονιστικό ρόλο στην κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για την ασφάλεια στον τόπο μας. Δεσμεύομαι ότι κανένας συνδημότης μας δεν θα νιώσει ξανά ανασφάλεια όταν περπατά στους δρόμους του Κορδελιού και του Ευόσμου, όπως δεσμεύομαι ότι θα διεκδικήσω την ενίσχυση και θωράκιση του Α.Τ. Ευόσμου με περισσότερο προσωπικό μέσα από αποσπάσεις ή μετακινήσεις αστυνομικών και καλύτερη υλικοτεχνική υποδομή. Οι υποσχέσεις της Πολιτείας δεν αρκούν. Χρειάζονται πράξεις κα αποφασιστικότητα. Είναι απαίτηση των τοπικών κοινωνιών και του εμπορικού κόσμου, γιατί η ποιότητα της ασφάλειας των δημοτών είναι δείκτης της ποιότητας ζωής όλων».