Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής της τελευταίας προημιτελικής σειράς των πλέι οφ της Basket League.
Μετά τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και το Περιστέρι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» πέταξε στα ημιτελικά με τον Γιανίκ Φράνκε να  ειναι ο μεγαλος πρωταγωνιστης. Οι ασπρόμαυροι υστερα από την κατάκτηση της 3ης θέσης το 2018, επιστρέφουν έπειτα από πέντε χρόνια στην τετράδα της τελικής βαθμολογίας του ελληνικού πρωταθλήματος και για την ημιτελική σειρά θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας τους «ερυθρόλευκους».
Σιγουρα με την εναρξη της χρονιάς ελάχιστοι εδιναν  πιθανότητες  στον ΠΑΟΚ για την κατάληψη θέσης στην οκτάδα που οδηγεί στα Play-Offs. Σίγουρα, πάντως, αρκετοί αγωνιούσαν μην κινδυνέψει η ομάδα, κυρίως εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης που ταλαιπωρεί το τμήμα εδώ και χρόνια και παρά τις μεγάλες προσπάθειες του Χατζοπουλου. Εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους που υπήρχαν πριν την έναρξη της σεζόν, αυτή η 4η θέση πρέπει να είναι μία από τις μεγαλύτερες (θετικές) εκπλήξεις των τελευταίων χρόνων για τον μπασκετικο ΠΑΟΚ.
Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στην τετράδα μετά από 5 χρόνια. 5ος το 2018-19, 5ος και στα Play-Offs, όπως ακριβώς και το 2020-21. 14ος το 2019-20 9ος πέρσι, εκτός Play-Offs δύο φορές σε τρία χρόνια, ενώ στις προηγούμενες 33 σεζόν της Α1/Basket League είχε λείψει από την post season μόνο σε μία.
Η Κανονική Περίοδος βρήκε παίκτη του ΠΑΟΚ ως πρώτο blocker του πρωταθλήματος (Nate Renfro) και άλλους δύο στη 2η και την 3η θέση των σκόρερς (Jaylen Hands, Yannick Franke).
Πλέον ο ΠΑΟΚ ηρεμει και περιμένει τον ορισμο των ματς με τον Ολυμπιακο ο οποίος ειχε και υποχρεωσειος στην euroligue οποτε λογικά θα περιμένει τουλάχιστον 10 μέρες.