«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση της Ν.Δ., διατηρούν την πρωτοκαθεδρία τους στην εμπιστοσύνη της πλειονότητας των Ελλήνων, στο τέλος μιας πολύ δύσκολης θητείας με αλλεπάλληλες κρίσεις, καθ` όλη τη διάρκειά της. Συμβαίνει αυτό, γιατί η ατζέντα της κυβέρνησης, όχι μόνο η προεκλογική, αλλά και η εφαρμοσμένη, ταυτίζεται με την ατζέντα που απασχολεί τον Έλληνα στην καθημερινότητά του. Την ώρα που οι άλλοι περιγράφουν τα προβλήματα και προσπαθούν να λαϊκίσουν επάνω στις αγωνίες των Ελλήνων για το σήμερα και το αύριο, η Ν.Δ. αναμετριέται άμεσα με τα προβλήματα και παράγει λύσεις», τονίζει ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης και υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Η Ναυτεμπορική».

Συγκεκριμένα ο κ. Καλαφάτης αναφέρει: 

Είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να συνοψίσουμε σε μια φράση, όλους τους λόγους για τους οποίους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση της Ν.Δ., διατηρούν την πρωτοκαθεδρία τους στην εμπιστοσύνη της πλειονότητας των Ελλήνων, στο τέλος μιας πολύ δύσκολης θητείας με αλλεπάλληλες κρίσεις, καθ` όλη τη διάρκειά της.

Συμβαίνει αυτό, γιατί η ατζέντα της κυβέρνησης, όχι μόνο η προεκλογική, αλλά και η εφαρμοσμένη, ταυτίζεται με την ατζέντα που απασχολεί τον Έλληνα στην καθημερινότητά του.

Την ώρα που οι άλλοι περιγράφουν τα προβλήματα και προσπαθούν να λαϊκίσουν επάνω στις αγωνίες των Ελλήνων για το σήμερα και το αύριο, η Ν.Δ. αναμετριέται άμεσα με τα προβλήματα και παράγει λύσεις.

Το αποδείξαμε στον Έβρο απέναντι στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία και στα εθνικά θέματα, το αποδείξαμε στη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομικής στήριξης που διοχετεύθηκε σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, το αποδείξαμε με τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, έναντι των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία. Το αποδεικνύουμε ακόμα και με τη θαρρετή και δραστική αντιμετώπιση συνεπειών από παθογένειες κι εμείς ως κυβέρνηση δεν προλάβαμε να θεραπεύσουμε εγκαίρως.

Την ίδια ώρα, καθώς οι άλλοι επιχειρούν να εκτρέψουν τη δημόσια συζήτηση σε «τοξικές» ατζέντες, που δεν απαντούν στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, μένουν προσηλωμένοι στα ζητήματα αυτής ακριβώς της καθημερινότητας. 

Και τελικά, ενώ οι άλλοι πλειοδοτούν σε αόριστες ή μαξιμαλιστικές υποσχέσεις, παγιδευμένοι στη σύγκριση με το δικό τους παρελθόν της απόλυτης ασυνέπειας και ανακολουθίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. προσφέρουν ορατούς στόχους για το εγγύς μέλλον, συνοδεύοντας νέες δεσμεύσεις με τον απτό απολογισμό των εκπληρωμένων δεσμεύσεων.

Αρκεί να ζυγίσει και να συγκρίνει κανείς τον αντίκτυπο και την βαρύτητα των δεσμεύσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, έναντι της βαρύτητας και της αντίφασης των υποσχέσεων του Αλέξη Τσίπρα.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τάζει λαγούς με πετραχήλια και παραθέτει υποσχέσεις κόστους αρκετών δισεκατομμυρίων, την ίδια στιγμή που λίγο-πολύ περιγράφει ως κατεστραμμένη την οικονομία που θα παραλάβει και από την οποία θα πρέπει να αντλήσει τα δισεκατομμύρια. Και την ώρα που πράττει αυτό, οδηγώντας ευθέως στην υπενθύμιση του... εαυτού του που κάποτε θα έσκιζε μνημόνια, θα ανέβαζε τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις, ή θα καταργούσε τον ΕΦΚΑ, ονειρεύεται εξουσία βασισμένη στην ψήφο του Γιάνη Βαρουφάκη που αμετανόητος ετοιμάζει επανάληψη του 2015 με σχέδιο παράλληλου νομίσματος για... κλειστές τράπεζες!

Στον αντίποδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιγράφει την ατζέντα της επόμενης τετραετίας που περιλαμβάνει μέσο μισθό 1500 ευρώ και κατώτατο στα 950 ευρώ, νέες μειώσεις εισφορών και φόρων, νέες αυξήσεις συντάξεων και ρυθμούς ανάπτυξης διπλάσιους του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Και το πράττει αυτό ένας πρωθυπουργός που έχει να επιδείξει μια θητεία αλλεπάλληλων μειώσεων φόρων που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης το 2019, την μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ, τις πρώτες γενναίες αυξήσεις συντάξεων μετά από πολλά χρόνια μειώσεων ή στασιμότητας, την αλματώδη αύξηση των επενδύσεων και τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας.

Τόσο απλά, η συντριπτική υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη σύγκριση του καθ` ενός εκ των δύο διεκδικητών της πρωθυπουργίας με το κυβερνητικό τους παρελθόν, είναι αναπόφευκτη και αντικειμενικά τεκμηριωμένη.

Κι αυτό θα αναδειχθεί και στις κάλπες, στις 21 Μαΐου...