Συνελήφθη 15χρονος Ρομά έπειτα από καταγγελίας για υπόθεση βιασμού σε βάρος 12χρονου. 
Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για υπόθεση βιασμού σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος δύο επίσης ανήλικων εμπλεκόμενων ατόμων και συνέλαβαν το ένα εξ' αυτών με την αυτόφωρη διαδικασία.
Σύμφωνα με την καταγγελία, απογευματινές ώρες της περασμένης Πέμπτης, δύο ανήλικοι ρομά 15ετών και 11ετών οδήγησαν τον παθόντα 12 ετών επίσης ρομά, στην οικία ενός εξ΄αυτών στο κέντρο της πόλης, όπου ο ένας προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος του, παρουσία του δεύτερου, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια εξανάγκαζαν το θύμα να παρακολουθεί βίντεο με πορνογραφικό περιεχόμενο.
Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση του ανήλικου παθόντα, ενώ ενημερώθηκε σχετικά Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης.
Επιπρόσθετα, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, μαζί με τον ανήλικο δράστη, εντοπίστηκαν και οι γονείς του που συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Εναντίον του 15χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν έχει διαπράξει το αδίκημα.
Συνελήφθησαν και οι γονείς του, στους οποίους ασκήθηκε δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Οι γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι και την ερχόμενη Πέμπτη θα δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.
Ο 11χρονος δεν συνελήφθη, καθώς σύμφωνα με την απόφαση του εισαγγελέα πρόκειται για ανήλικο, κάτω των 12 ετών. Παράλληλα από τον εισαγγελέα έχει ζητηθεί η ιατροδικαστική εξέταση του ανήλικου παθόντα.
Όσον αφορά τον 15χρονο ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα και κρίθηκε προφυλακιστέος. Υποστηρίζει ότι έγινε καβγάς στην πλατεία απέναντι από το σπίτι του κι έτσι ο 12χρονος ανέφερε το όνομά του.