Το ένα λάθος πίσω από το άλλο έκανε, απόψε, ο ΠΑΟΚ. Κι όπως ήταν φυσικό, ηττήθηκε, τελικά, με 3-1, από τον Ολυμπιακό, που σαφώς ήταν πιο προσεκτικός και ήθελε με κάθε τρόπο τη νίκη.

Τι να πεις για το παιχνίδι; Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά, όπως ήταν αναμενόμενο. Έβαλαν δύσκολα στον ΠΑΟΚ, σε εγρήγορση τον Κοτάρσκι, αλλά ο Δικέφαλος, σιγά - σιγά, κέρδιζε έδαφος και, σε μια καλά οργανωμένη επίθεση, προηγήθηκε 0-1.

Όλοι περίμεναν ότι ο Ολυμπιακός θα άρχιζε το β μέρος φουριόζος. Έτσι κι έγινε. Το παιχνίδι πήγαινε όπως θα το περίμενε ο καθένας, με τους γηπεδούχους να πιέζουν ψηλά, όμως αυτό που δεν υπολόγιζε κανείς ήταν ότι οι φιλοξενούμενοι θα έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Δυο λάθη έφεραν την ισοφάριση (ο Κωνσταντέλιας κάνει λάθος στην επίθεση, δίνει ευκαιρία στον Ολυμπιακό για αντεπίθεση και η άμυνα δεν πιάνει ποτέ τον σκόρερ που σουτάρει από τεράστια απόσταση μόνος κι έρημος, σαν την καλαμιά στον κάμπο). Ένα λάθος (λούφα του Κουλιεράκη) έφερε το 2-1. Κι ένα τρίτο λάθος (ο Ζίβκοβιτς πηδάει για κεφαλιά, καταλαβαίνει ότι δεν φθάνει την μπάλα, απλώνει το χέρι και κάνει πεναλτι) το τελικό 3-1...

Πλέον η κορυφή φαίνεται δυσθεώρητη για τον ΠΑΟΚ, καθώς μια ήττα στην Τούμπα, δεύτερη συνεχόμενη στο Καραϊσκάκης, τον αφήνουν πίσω, καθώς οι βασικοί του αντίπαλοι καταφέρνουν και παίρνουν τρίποντα.

Το ότι καλύτερος των φιλοξενούμενων ήταν ο Κοτάρσκι, τα λέει όλα. 

Η διαιτησία δεν έκανε το κραυγαλέο λάθος. Απλά, δεν έδινε τα φάουλ στο κέντρο για τους φιλοξενούμενους.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Γκολ: 59' Μπακαμπού, 78' Μασούρας, 87' Ελ Αραμπί (πέν.) / 22' Τόμας Μπράντον

Δοκάρια: - / -

Διαιτητές: Φρανσουά Λετισιέ, Κιρίλ Μουνιέ, Μεντί Ραμονί, 4ος Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος, VAR: Πιέρ Ζαλούστ,=(Γαλλία), AVAR: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας)

Κίτρινες: 48' Παπασταθόπουλος, 85' Βρουσάι / 10' Κουλιεράκης, 46' Α. Ζίβκοβιτς.

Κόκκινες: - / - 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός(Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Μπα, Παπασταθόπουλος (57' Σισέ), Ροντινέι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης (77' Βρουσάι), Μπιέλ (77' Μασούρας), Βαλμπουενά (60' Χάμες), Μπακαμπού (77' Αραμπί).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντόουγκλας, Φιλίπε Σοάρες (81' Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς (89' Ρικάρντο), Τάισον (68' Καντουρί), Κωνσταντέλιας (68' Νάρεϊ), Μπράντον (69' Ολιβέιρα).