«Στην κάλπη της 21ης Μαΐου θα κριθούν τα πάντα. Τόσο η πρότασή μας για αυτοδύναμη Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Κυβέρνηση των ηττημένων με Πρωθυπουργό τον Αλ. Τσίπρα. Σε αυτή θα κριθεί αν στο περιβάλλον της ενισχυμένης αναλογικής, η χώρα μας θα αποκτήσει αυτοδύναμη Κυβέρνηση που μπορεί να οδηγήσει τον τόπο σταθερά μπροστά ή  θα υποστεί τις συνέπειες της ακυβερνησίας και της πολιτικής αστάθειας», τονίζει ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης και υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στην εφημερίδα “ToManifesto” και τη δημοσιογράφο Ντόρα Κουτροκόη. 

Απαντώντας σχετικά με τα διλήμματα των εκλογών ο Στ. Καλαφάτης υπογραμμίζει: «Βαδίζουμε σταθερά  μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Θέλουμε επιστροφή στους φόρους ή συνεχίζουμε με ελαφρύνσεις και καλύτερες αμοιβές; Επενδύουμε στη βιβλιοθήκη ή  αβαντάρουμε τη βαριοπούλα; Θέλουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους ή την επιστροφή στη χαρτούρα και την ταλαιπωρία; Θέλουμε πολιτικές που φέρνουν επενδύσεις και δημιουργούν νέες θέσεις δουλειάς ή παραδίδουμε τον τόπο σε χρεοκοπημένες ιδεοληψίες που διώχνουν επενδυτές και δημιουργούν στρατιές ανέργων; Θέλουμε να βγαίνουν οι συντάξεις σε δύο μήνες ή δύο χρόνια; Θέλουμε μια Ελλάδα στο ευρωπαϊκό περιθώριο ή μια Ελλάδα που ακούγεται στην Ευρώπη  και υπολογίζεται από εταίρους και συμμάχους;»

Για το αν υπάρχει μετεκλογικά δίαυλος επικοινωνίας -εφόσον χρειαστεί- με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Καλαφάτης επισημαίνει: «Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε τις επιλογές του. Ανατίναξε προσχεδιασμένα τις γέφυρες προς την Παράταξή μας. Και το ήθελε τόσο πολύ που δεν δίστασε να φορτωθεί το βάρος της θεσμικής ασέβειας και της εμφάνισής του σε πεδία εκτός πάσης λογικής. Διότι αυτό έκανε αποκλείοντας τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος και απαιτώντας να επιλέξει εκείνος το πρόσωπο του επόμενου Πρωθυπουργού».

Σχολιάζοντας την προοπτική να προκύψει «κυβέρνηση των ηττημένων» εφόσον η ΝΔ βγει νικήτρια στις εκλογές και επιστρέψει τη διερευνητική εντολή, ο κ. Καλαφάτης αφού επισημαίνει: «Ακούμε τον κ. Τσίπρα να λέει πως δεν πρόκειται να πάει σε Κυβέρνηση ηττημένων. Ο ίδιος ωστόσο -και είναι η μόνη αλήθεια που του ξέφυγε- δηλώνει πως αυτά που λένε προεκλογικά δεν ισχύουν και μετεκλογικά», τονίζει ότι «Αν τους βγαίνουν «τα κουκιά» δεν θα διστάσουν να καταλήξουν στη θολούρα που πάει στο άγνωστο. Το στοίχημα είναι να τους κόψει το δρόμο το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου».