Η Diamond Sports Group, η μεγαλύτερη εταιρεία περιφερειακών αθλητικών δικτύων, κατέθεσε αίτηση για προστασία έναντι των πιστωτών της υπό το βάρος χρεών ύψους άνω των 8 δισ. δολαρίων.
Η εταιρεία, η οποία είναι θυγατρική της Sinclair Broadcast Group, κατέθεσε αίτηση ένταξης στο κεφαλαίο 11 (πτωχευτικό δίκαιο) στο Τέξας. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης συμφωνίας αναδιάρθρωσης με την πλειοψηφία των πιστωτών της και τη μητρική της Sinclair για τη διαχείριση του χρέους της.
Το 2019 η Sinclair απέκτησε το χαρτοφυλάκιο των δικτύων από την Disney έναντι 10,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλάμβανε χρέος περίπου 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκτόξευοντας το χρέος του Ομίλου. Παρότι η Diamond συνέχισε να καταβάλλει τις πληρωμές για τα δικαιώματα στα πρωταθλήματα και τις ομάδες για τις οποίες μεταδίδει αγώνες, βρέθηκε να χρωστά εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε τόκους.
Όπως μεταδίδει το CNBC τον περασμένο μήνα η Diamond Sports ανακοίνωσε αδυναμία καταβολής μιας πληρωμής τόκων ύψους 140 εκατομμυρίων δολαρίων προς τους ομολογιούχους της και ζήτησε περίοδο χάριτος 30 ημερών. Στο διάστημα αυτό η εταιρεία βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της και άλλους εμπλεκόμενους φορείς σε μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης του χρέους της.
Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τη Diamond, καθώς όπως και άλλα κανάλια συνδρομητικής τηλεόρασης, αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια απώλεια πελατών οι οποίοι στρέφονται όλο και περισσότερο στις υπηρεσίες streaming και παρά τα μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης, στις ζωντανές μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων, τα περιφερειακά αθλητικά δίκτυα πλήττονται από αυτή τη μετατόπιση.
Η Diamond ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αναδιαρθρώσει τον ισολογισμό της και παράλληλα να συνεχίσει να μεταδίδει τοπικούς αγώνες από τα 19 δίκτυα που διαθέτει υπό το εμπορικό σήμα Bally Sports και μεταδίδουν επαγγελματικούς αγώνες χόκεϊ, μπάσκετ και μπέιζμπολ.