Συγκλονιστική αποδείχθηκε η παρουσία του κόσμου στην ιδρυτική διακήρυξη της δημοτικής παράταξης “ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ” ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.
Μάλιστα το πλήθος του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία γεμίζοντας ασφυκτικά μέσα αλλά και έξω το δημοτικό θεατράκι της Χιλής , αποτελώντας επιβεβαιωμένα την μεγαλύτερη συγκέντρωση πλήθους, κάτι που δεν κατάφεραν άλλες παρατάξεις με υποστήριξη ολόκληρων κομματικών μηχανισμών.
Επιβεβαιώθηκε η δέσμευση των πολιτών να αλλάξει σελίδα στον δήμο καλαμαριάς ώστε να λάβει τα ηνία ένας άνθρωπος με αγάπη και όραμα όπως ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Εξίσου σημαντικό όμως ήταν οτι για πρώτη φόρα παρουσιαστήκαν βασικές θέσεις με την δέσμευση να μπορεί ο κάθε πολίτης της καλαμαριάς να έχει πρόσβαση και να τις αξιολογήσει μέσα από το aftodinami.gr .
Κύρια σημεία που στάθηκε στην συγκλονιστική και συνάμα συγκινητική ομιλία του ο υπ. Δήμαρχος Καλαμαριάς Δημήτρης Παπαδόπουλος ήταν:

 Η ανακούφιση της καθημερινότητας του πολίτη με έργα υποδομής όπως επισκευή δρόμων , πεζοδρομίων, κατάλληλου φωτισμού, στάσεις λεωφορείων .


Δημιουργία χώρων στάθμευσης και ρυθμίσεις δρόμων ώστε να διευκολυνθεί η προσβλητικότητα στον δήμο από τα καθηρημένο κυκλοφοριακό χάος.
Έλεγχος τσεχικός & οικονομικός όλων των έργων που έχουν αποπερατωθεί τα τελευταία χρόνια στον δήμο.
Καθαρισμός ακτών και εκμετάλλευση δημοτικής πλαζ που θα φέρει έσοδα και θέσεις εργασίας.
Απινιδωτες προσβάσιμους σε 24 βάση στην Καλαμαριά και εκπαίδευση προσωπικού δήμου σε Α βοήθειες.
Δημοτικό σύστημα υγείας με κοινωνικό ιατρικό καθώς η καλαμαριά πλήττεται από το κλείσιμο του νοσοκομείου «Παναγία».


Δωρεάν Δημοτική συγκοινωνία
Αποκατάσταση σχολικών κτηρίων .
Προστασία αδέσποτων ζώων με σωστή μέριμνα.
Σύσφιξη της συνεργασίας με τον εμπορικό σύλλογο καλαμαριάς με σκοπό τη ενίσχυση της τοπικής αγοράς.
Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση όλων των υποψηφίων που στο πρόσωπο τους οι δημότες βλέπουν ανθρώπους με αποφασιστικότητα όρεξη και διάθεση για έναν καλύτερο Δημο καλαμαριάς.