Τον δικό της χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων απέκτησε η περιοχή της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας. Το Πολιτιστικό Κέντρο, με τη λειτουργία του οποίου ικανοποιείται ένα αίτημα χρόνων, εγκαινιάστηκε χτες (29/03) από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Πρόεδρο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Κωνσταντίνο Βαβούρα, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας. 

«Η ισόρροπη ανάπτυξη, για την οποία εργαζόμαστε, στηρίζεται στο ίδιο ενδιαφέρον, στην ίδια φροντίδα για κάθε σημείο της πόλης μας», είπε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος παρουσίασε το πλέγμα των παρεμβάσεων που υλοποιεί και σχεδιάζει ο Δήμος για την ανάπτυξη της περιοχής της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

«Χαίρομαι για αυτή την προσπάθεια και την πολιτιστική ευαισθησία στη σκληρή και δύσκολη περιοχή της Ξηροκρήνης», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας.

«Εδώ και χρόνια είχαμε στόχο τη δημιουργία ενός πολιτιστικού κέντρου. Είμαι συγκινημένος που η Διοίκηση του Δήμου αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και σήμερα η Β΄ Δημοτική Κοινότητα έχει μια στέγη, για να μπορέσει να αναδείξει τα ήθη, τα έθιμα, τις τέχνες», επεσήμανε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Β’ Δημοτικής Κοινότητας Κωνσταντίνος Βαβούρας. 

Στα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου παρέστη ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος σημείωσε ότι «η δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου στην Ξηροκρήνη αποτελεί μια ψηφίδα, μέρος της απάντησης στην πρόσκληση-πρόκληση, στην οποία οφείλουμε όλοι όσοι εκπροσωπούμε τη Θεσσαλονίκη και από όποια θέση ευθύνης έχει ο καθένας μας να ανταποκριθούμε».

Στην εκδήλωση, την οποία πλαισίωσαν με τραγούδια τα παιδιά του 63ου Δημοτικού Σχολείου, παρευρέθηκαν ακόμη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.ά.

Το Πολιτιστικό Κέντρο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας διαμορφώθηκε στον πρώτο όροφο στο κτίριο της οδού Μοναστηρίου 93.