Βελτιωμένη κερδοφορία αναμένει για το 2023 η διοίκηση της Aston Martin Lagonda, με αποτέλεσμα η μετοχή της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας να εμφανίζει ισχυρά κέρδη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Παρά τα προβλήματα στις αλυσίδες προμήθειας, τα οποία έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους σ’ όλο τον κλάδο, η εταιρεία προεξοφλεί αύξηση τόσο των πωλήσεων όσο και της κερδοφορίας.
Αυτή η προσδοκία εδράζεται στις προβλέψεις για βελτιωμένο όγκο πωλήσεων και υψηλότερο περιθώριο κέρδους, με την άνοδο να είναι ισχυρότερη στο β’ μισό του 2023.
Ενδεικτικά, αναμένεται η παράδοση 7.000 οχημάτων μέσα στο έτος, με τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων να σημειώνουν αύξηση κατά σχεδόν 20%.
Ως αποτέλεσμα, η μετοχή της Aston Martin εκτοξεύεται κατά 14% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, διευρύνοντας στο +45% τα συνολικά κέρδη του 2023.
«Το βιβλίο παραγγελιών ουδέποτε ήταν ισχυρότερο» δήλωσε τον προηγούμενο μήνα στο CNBC ο επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας, Λορενς Στρολ, ο οποίος επανέλαβε ότι στόχος είναι η παράδοση 10.000 οχημάτων εντός των επόμενων ετών.
Όσον αφορά το 2022, πάντως, η Aston Martin επιβεβαίωσε τον διπλασιασμό των προ-φόρων ζημιών στα 495 εκατ. στερλίνες, κάτι το οποίο οφείλεται στην υποτίμηση της στερλίνας έναντι του δολαρίου.
Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά αποτελέσματα, δε, ανήλθαν σε 118 εκατ. στερλίνες έναντι 74 εκατ. στερλινών το 2021, ενώ τα έσοδα διευρύνθηκαν στο +26% και το 1,38 δισ. δολάρια.