Επέστρεψε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και επίσημα πλέον ο Παύλος Πολάκης, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.
Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Μετά την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, η υποψηφιότητα Πολάκη αναμένεται να εγκριθεί και επίσημα από την Κεντρική Επιτροπή.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην επιστολή του Παύλου Πολάκη, και όπως είπε υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να επανεξετάσει το ζήτημα.

Η πρώτη του αντίδραση

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δείχνει με ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης μετά την ανακοίνωση παραμονής του στα ψηφοδέλτια του κόμματος.
«Μαζί για τη μεγάλη νίκη, πιο ενωμένοι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ για να ανασάνει η χώρα», γράφει ο κ. Πολάκης, ενώ συνοδεύει την ανάρτησή του με μία φωτογραφία με τον πρόεδρος του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα. 
Ο ίδιος προσθέτει σε υστερόγραφα «σιγά μην τους κάναμε το χατίρι...» και «Η Κρήτη δείχνει πάντα τον δρόμο...».

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Ο πολακισμός είναι ταυτισμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα ο οποίος κάνοντας μία από τις γνωστές κωλοτούμπες του πήρε πίσω τα περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια, σχολίασε με ανακοίνωσή του γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την απόφαση που ελήφθη από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την παραμονή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια.
Το κυβερνών κόμμα αναφέρει πως «πρόκειται για την πιο τρανταχτή διάψευση κάποιων που διαφήμιζαν υποτιθέμενη στροφή του κ. Τσίπρα προς το κέντρο, αφού κέντρο και Πολάκης δεν χωρούν στην ίδια πρόταση. Ο κ. Πολάκης ήταν και παραμένει το άλλο πρόσωπο του κ. Τσίπρα».