Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα από αντιεξουσιαστές και μέλη συλλογικοτήτων της πόλης στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας σε όλη τη χώρα για την τραγωδία των Τεμπών. 
Κύριο σύνθημα στην κινητοποίηση, που αναγράφεται και στο κεντρικό πανό, είναι: «Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές και εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές»
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «η ανείπωτη τραγωδία με την σύγκρουση των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη μας υπενθυμίζει δυστυχώς με τον χείριστο τρόπο το πως αντιλαμβάνεται το κράτος και το κεφάλαιο την ανθρώπινη ζωή διαχρονικά: Ως ένα μέσο παραγωγής κέρδους – ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Δεκάρα δε δίνουν για την ασφάλειά μας, όπως και δεκάρα δε δίνουν για τις ζωές μας. Μόλις τον προηγούμενο μήνα ανακοινώσεις του σωματείου μηχανοδηγών έκαναν λόγο για τις εγκληματικές συνθήκες που επικρατούν στις σιδηροδρομικές γραμμές αναφέροντας ξεκάθαρα πως είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάτι μοιραίο».
Σε άλλη ανακοίνωση τονίζεται: «Ο κρατικός μηχανισμός, τα μέσα καταστολής του, τα ΜΜΕ και το κεφάλαιο καθημερινά ξεπουλούν τις τέχνες, την υγεία, την παιδεία, τελικά την ίδια την αξιοπρέπεια και τη ζωή μας».

Με πληροφορίες από το theopinion.gr