Την άποψη ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν θα πρέπει να είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς ο Θοδωρής Ρουσσόπουλος, μετά τα όσα έγιναν στα Τέμπη, φέρνοντας ως παράδειγμα τι είχε κάνει ο ίδιος στις εκλογές του 2009, μετά την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση του Βατοπεδίου, το 2008. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ρωτήθηκε για το εάν ένα μέρος της πρακτικής ανάληψης πολιτικής ευθύνης θα ήταν και το να μην είναι υποψήφιος ο παραιτηθείς υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, με τον Θοδωρή Ρουσόπουλο να απαντά: 

«Δεν θα του πω εγώ τι θα κάνει. Ο κόσμος πάντοτε είναι ο υπέρτατος κριτής. Θα σας πω ότι το 2008 όταν κατηγορήθηκα αδίκως για ένα σκάνδαλο, για το οποίο με αθώωσε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εγώ είπα το 2009 στον Κώστα Καραμανλή ότι δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα ήταν όμως, μια κατάσταση που δεν θα μπορούσα να την παλέψω. Γιατί όπως είπα και τότε υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που κραυγάζεις και δεν σε ακούει κανένας και στιγμές που ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι. Αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι απ’ αυτές που κραυγάζεις, αλλά δεν ακούει κανένας. Όσα δίκια και να έχεις δεν υπάρχει περίπτωση να σου αναγνωριστεί ένα δίκιο. Ας υποθέσουμε ότι ο Κώστας Καραμανλής τα έχει κάνει όλα τέλεια. Τα φώτα, όμως, έχουν στραφεί όχι αδίκως στην κυβέρνηση και τον Κώστα Καραμανλή».