Τη συμπαράσταση της Πολιτείας σε όσους έχασαν τους ανθρώπους τους στο δυστύχημα με τα τρένα στα Τέμπη, εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, από το νοσοκομείο Λάρισας, όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα.

"Είμαστε δίπλα στους συγγενείς των 32 νεκρών, που έχουν έρθει, τους διαβάζουμε τα ονόματα των τραυματιών, ενώ παράλληλα ξεκινάμε και τη διαδικασία να γίνει αναγνώριση των 32 νεκρών. Είναι μια τρομαχτική διαδικασία για γονείς ή για συγγενείς. Σε όλη τη διάρκεια θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατό να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα", τόνισε. 

Όπως είπε, οι τραυματίες, κατά βάση, είναι σε καλή κατάσταση, εκτός δύο - τριών περιπτώσεων. "Υπάρχουν και κάποιοι σοβαρά, αλλά το διαχειρίζεται το ιατρικό προσωπικό", είπε. Και πρόσθεσε: "Πρόκειται για μια μεγάλη τραγωδία. Το υπουργείο Υγείας, η κυβέρνηση, είμαστε δίπλα να τους στηρίξουμε. Μακάρι οι περισσότεροι από αυτούς να καταφέρουν να βγουν τον άνθρωπό τους".

Διευκρίνισε ότι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, στο ΑΧΕΠΑ και στο Γεννηματάς νοσηλεύονται οι ελαφρά τραυματισμένοι, που είχαν φύγει από το σημείο της τραγωδίας για τη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία της Hellenic Train. 

"Αyτό που προέχει, είναι η περίθαλψη τραυματιών και η στήριξη των συγγενών που έχασαν τους ανθρώπους τους", κατέληξε.