Η ταινία «Everything Everywhere All at Once» (ελληνικός τίτλος "Τα πάντα όλα") των Νταν Κουάν και Ντάνιελ Σάινερτ αναδείχθηκε κορυφαία του 2022 στην 95η απονομή των βραβείων Όσκαρ, που πραγματοποιήθηκε στο Dobly Theater του Λος Άντζελες. 
Κατέκτησε συνολικά επτά αγαλματίδια (ήταν υποψήφια για 11), ανάμεσα στα οποία και αυτό της καλύτερης ταινίας. Το δίδυμο των Ντάνιελ Κουαν και Ντάνιελ Σάινερτ πήραν το Όσκαρ Σκηνοθεσίας, ενώ η πρωταγωνίστρια της ταινίας Μισέλ Γιο κατέκτησε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου και έγραψε ιστορία ως η πρώτη Ασιάτισσα που αναδεικνύεται κορυφαία ηθοποιός.
Το «Everything Everywhere All at Once» πήρε ακόμα το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, το Οσκαρ Μοντάζ αλλά και τα Όσκαρ Β’ Ανδρικού και Β’ Γυναικείου Ρόλου για τις ερμηνείες των Κε Χούι Κουάν και της Τζέιμι Λι Κέρτις, που κέρδισε το πρώτο Όσκαρ της καριέρας της.
Το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου κέρδισε ο Μπρέινταν Φρέιζερ, που αποτελούσε το μεγάλο φαβορί, για την ερμηνεία του στην ταινία «The Whale». 
Τέσσερα αγαλματίδια απέσπασε το γερμανικό αντιπολεμικό δράμα «Ουδέν Νεώτερο από το Δυτικό Μέτωπο» («All Quiet on the Western Front»).
Αίσθηση προκαλεί ότι το Elvis δεν πήρε ούτε ένα αγαλματίδιο παρά τις οκτώ υποψηφιότητες, ενώ στις εκπλήξεις της βραδιάς, το Όσκαρ Τραγουδιού δεν πήγε ούτε στην Ριάνα ούτε στην Lady Gaga (που ερμήνευσαν τα τραγουδια τους στη διάρκεια της σχεδόν 3,5 ωρών βραδιάς) αλλά στο ινδικό τραγούδι Naatu Naatu από την ταινία RRR.
Από εκεί και πέρα, στις σημαντικές στιγμές της βραδιάς και η απονομή του Οσκαρ Ντοκιμαντέρ στο «Ναβάλνι», για την δηλητηρίαση του ρώσου αντιπολιτευόμενου και τη φυλάκισή του μετά την επιστροφή του το 2021 στη Μόσχα. Μάλιστα, επί σκηνής μαζί με τον καναδό σκηνοθέτη Ντάνιελ Ρόχερ βρέθηκε η Γιούλια Ναβάλναγια, σύζυγος του 46χρονου Αλεξέι Ναβάλνι.
Το φιλμ «Πινόκιο του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο», σκοτεινή εκδοχή του πασίγνωστου παιδικού βιβλίου που εκτυλίσσεται στην Ιταλία τα χρόνια του 1930, έλαβε Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων.
 «Τα κινούμενα σχέδια είναι ο κινηματογράφος» και τα κινούμενα σχέδια, ή το «ανιμέισον» στην ορολογία της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, είναι «έτοιμο να περάσει στο επόμενο στάδιο. Είμαστε όλοι έτοιμοι. Βοηθήστε μας κι εσείς παρακαλώ», είπε ο μεξικανός σκηνοθέτης παραλαμβάνοντας το αγαλματίδιο.

Η λίστα των νικητών:

Όσκαρ καλύτερης ταινίας: «Τα πάντα όλα»
Όσκαρ σκηνοθεσίας: Ντάνιελ Κουάν, Ντάνιελ Σάινερτ («Τα πάντα όλα»)
Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου: Μισέλ Γιο («Τα πάντα όλα»)
Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου: Μπρένταν Φρέιζερ («Η φάλαινα»)
Όσκαρ Β΄ γυναικείου ρόλου: Τζέιμι Λι Κέρτις («Τα πάντα όλα»)
Όσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου: Κε Χούι Κουάν («Τα πάντα όλα»)
Όσκαρ ξένης ταινίας: «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο» (Γερμανία)
Όσκαρ καλύτερης ταινίας animation: «Πινόκιο του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο»
Όσκαρ ντοκιμαντέρ: «Ναβάλνι»
Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου: «Τα πάντα όλα»
Όσκαρ καλύτερου προσαρμοσμένου σεναρίου: «Women Talking» (Σάρα Πόλι)
Όσκαρ καλύτερης μουσικής: «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο»
Όσκαρ καλύτερης φωτογραφίας: «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο»
Όσκαρ οπτικών εφέ: «Avatar: The Way of Water»
Όσκαρ ήχου: «Top Gun: Maverick»
Όσκαρ καλύτερου μοντάζ: «Τα πάντα όλα»
Όσκαρ σχεδιασμού παραγωγής: «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο»
Όσκαρ καλύτερων κοστουμιών: «Black Panther: Wakanda Forever»
Όσκαρ καλύτερου μακιγιάζ: «Η φάλαινα»