Τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η αστυνομική επιχείρηση στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς με τις προσαγωγές μελών οργανώσεων -μεταξύ των οποίων και του επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Οικολογία – Αλληλεγγύη» Μιχάλη Τρεμόπουλου- που διαμαρτύρονταν για τις παρεμβάσεις κοπής επικίνδυνων δέντρων εξέφρασε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σε επικοινωνία που είχε με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ.
Στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς εκτελούνται παρεμβάσεις, για να κοπούν 41 λεύκες, οι οποίες έχουν κριθεί επικίνδυνες. Τα δέντρα αυτά, όπως προβλέπεται από τον σχεδιασμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, πρόκειται να αντικατασταθούν άμεσα με διπλάσιο αριθμό δέντρων, υγιών και καταλληλότερων για την περιοχή και το κλίμα της πόλης.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε λάβει το πράσινο φως, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τις παρεμβάσεις για την κοπή και την αντικατάσταση των επικίνδυνων δέντρων στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς την περασμένη Παρασκευή, καθώς το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε αίτημα που είχε κατατεθεί για την έκδοση προσωρινής διαταγής για πάγωμα της διαδικασίας κοπής -απόφαση που όλοι θα όφειλαν να σεβαστούν. 
Οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, εξάλλου, έχουν λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις, ώστε να προχωρήσουν στη διαδικασία αυτή.