Χρηματοδότηση ύψους 2.240.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εξασφάλισε η διοίκηση στο Δήμο Ωραιοκάστρου για έργα που στόχο έχουν να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν τις υποδομές της περιοχής.
Ειδικότερα, με απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη και Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, έργα του Δήμου Ωραιοκάστρου εντάσσονται στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» της Δράσης 16631 «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», η οποία χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Τα έργα αφορούν σε παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων και ανακατασκευή οδών και κόμβων, με στόχο την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στον Δήμο Ωραιοκάστρου.
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, τόνισε: «Με την ένταξή του Δήμου Ωραιοκάστρου στο ''Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας'' αποκτούμε επαρκή χρηματοδότηση για την κατασκευή του Open Mall, για την ανακατασκευή οδών και κόμβων ώστε να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια και για την  αντιμετώπιση του προβλήματος αποχέτευσης των όμβριων υδάτων σε συγκεκριμένα τμήματα οδών στις Κοινότητες Ωραιοκάστρου, Μελισσοχωρίου και Νέας Φιλαδέλφειας», εξηγεί ο κ. Τσακίρης και προσθέτει: «Διεκδικούμε και εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις, για να υλοποιήσουμε έργα που δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας».