«Πετύχαμε να γίνει η Ελλάδα μεγάλος παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, θωρακίσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις κι ενισχύσαμε την άμυνά μας, αποκτώντας πλέον υπεροπλία έναντι της Τουρκίας. Περιορίσαμε δραστικά την είσοδο παράνομων μεταναστών ενώ ο φράχτης στον Έβρο ενισχύεται συνεχώς, για να μην είναι ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα και κάναμε το μεταναστευτικό ευρωπαϊκή υπόθεση, από εργαλείο στα χέρια της Τουρκίας». 
Συμπλήρωσε ότι «ως Έλληνες είμαστε ανακουφισμένοι, ενώ οι Τούρκοι όλο και περισσότερο εκνευρισμένοι».
στην εκδήλωση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρη Κούβελα για την κοπή της βασιλόπιτας του πολιτικού του γραφείου. Ο κινηματογράφος Ολύμπιον γέμισε ασφυκτικά από φίλους του Δημήτρη Κούβελα, με τους οποίους αντάλλαξε ευχές. Ανάμεσα στο πλήθος που κατέκλυσε το χώρο, βρέθηκαν δήμαρχοι, εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας, πανεπιστημιακών αρχών, συλλόγων, οργανισμών και φορέων. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας αναφέρθηκε λεπτομερώς στις επιτυχίες που κατάφερε τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ παρά τις πρωτόγνωρες, σε παγκόσμιο επίπεδο, δυσκολίες με τις οποίες ήρθαμε αντιμέτωποι.
Μίλησε επίσης για τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση, προκειμένου να στηρίξει με πολλαπλούς τρόπους επιχειρήσεις, εργαζόμενους και νοικοκυριά, ιδίως τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, που σήμερα πλήττονται από την ακρίβεια. 
 «Είναι βέβαιο ότι, παρά τα λάθη και τις αστοχίες μας, η Ελλάδα προοδεύει, γίνεται πιο ισχυρή, πιο ανθρώπινη», επεσήμανε, συμπληρώνοντας ότι «η Ελλάδα πατάει πλέον σε γερά θεμέλια και οι προοπτικές διαγράφονται ευοίωνες. Ανεβαίνουμε ψηλότερα σε όλους τους πίνακες και τους δείκτες θετικής απόδοσης». Μεγάλο μέρος της ομιλίας του ήταν αφιερωμένο στα θέματα της πόλης. Αναφέρθηκε σε τομείς και ζητήματα στα οποία έδωσε ο ίδιος έμφαση και κάθε δυνατή βοήθεια, με πρωτοβουλίες και προτάσεις του προς τα αρμόδια υπουργεία και την Βουλή, στη διάρκεια της πρώτης του κοινοβουλευτικής θητείας. Επεσήμανε ότι, ως βουλευτής, υποστηρίζει πάντα την ολοκληρωτική παραχώρηση των πρώην στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες ως χώρους πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού, όπου θα μπορούσαν να προστεθούν και χρήσεις υγείας και εκπαίδευσης, ενώ δίνει έμφαση στην ταχύτερη ανάπτυξη της Δυτικής πλευράς της πόλης. Αναφέρθηκε στον τουρισμό της Θεσσαλονίκης, που αποτελεί βασικό παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης, μίλησε για το πολύπαθο ΜΕΤΡΟ «που θα αλλάξει την προοπτική της πόλης και το τοπίο των αστικών συγκοινωνιών», το λιμάνι που θα ενώσει στεριά και θάλασσα και θα δώσει μεγάλο αέρα στο διεθνές εμπόριο, την επέκταση του μετρό προς τα Δυτικά, το νέο ογκολογικό νοσοκομείο, το Fly Over στην περιφερειακή οδό, την τακτοποίηση της εκκρεμότητας ιδιοκτησιών γης στα Μετέωρα της Πολίχνης του Δήμου Παύλου Μελά, τη ρύθμιση που έρχεται προς ψήφιση για τα «ανταλλάξιμα» της Καλαμαριάς, το Αλιευτικό καταφύγιο που εγκρίθηκε στην Νέα Κρήνη και τη βελτίωση των οδικών προσβάσεων προς το νέο παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο. 
Ακόμη, σημείωσε ότι το θλιβερό κοινωνικό φαινόμενο της οπαδικής βίας «αποτελεί μία μορφή τρομοκρατίας και εγκληματικότητας. Από όλους μας εξαρτάται να την εξαλείψουμε». Ο κ. Κούβελας αναφέρθηκε και στον ανοιχτό διάλογο που έχει συνεχώς με τη νέους ανθρώπους. 
Την εκδήλωση «άνοιξε» με χαιρετισμό η Όλγα Κεραμέως, μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, που έχει γίνει ήδη δεκτή να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ της Βοστώνης. 
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρης Κούβελας, αναφέρθηκε στις επερχόμενες εκλογές. «Η βόμβα της απλής αναλογικής δεν πρέπει να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί επί 3,5 χρόνια.  Σε όλες τις δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία των πολιτών ζητάει Κυβέρνηση ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Και για να το πετύχουμε, σας ζητώ να δώσουμε μαζί αυτό τον αγώνα από τις πρώτες κάλπες που θα στηθούν. Η καθαρή νίκη της ΝΔ, είναι προϋπόθεση για την αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές. Η αποχή, η χαλαρή ψήφος, η διαμαρτυρία χωρίς αιτία, είναι ψήφος στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ψήφος σε αυτούς που χάνουν τη μία μάχη μετά την άλλη στην κοινωνία και στη Βουλή κι επέλεξαν να αποδράσουν από το Κοινοβούλιο και να κατέβουν στο πεζοδρόμιο μέχρι τις εκλογές, σηκώνοντας ψηλά τη σημαία του λαϊκισμού». 
 Ο κ. Κούβελας κλείνοντας την ομιλία του, ευχαρίστησε όλους τους φίλους για την παρουσία και τη στήριξή τους, καλώντας τους «να συνεχίσουμε μαζί για την Θεσσαλονίκη που μας αξίζει».