Μπορεί τα κομματικά επιτελεία να σπρώχνουν την υπόθεση δημοτικές εκλογές στο βάθος του χρόνου, όμως η ώρα της αυτοδιοικητικής κάλπης πλησιάζει.
Οι υποψηφιότητες στο Δήμο Θεσσαλονίκης προκαλούν πονοκέφαλο στα κόμματα.
Η Νέα Δημοκρατία έχει να αντιμετωπίσει... πληθώρα υποψηφίων της: Ο νυν δήμαρχος Κ. Ζέρβας πλασάρεται ως υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος (αν και το παρελθόν του είναι... "πράσινο"), ο Γιώργος Ορφανός, επί σειράν ετών βουλευτής και υπουργός των κυβερνήσεων ΝΔ είναι αποφασισμένος να κατέβει, ο Σάκης Τζακόπουλος, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ φαίνεται να μπορεί να στελεχώσει ψηφοδέλτιο που, φυσικά, είναι γαλάζιων αποχρώσεων, ενώ από κοντά είναι και ο Β. Γάκης, επί σειράν ετών αντιδήμαρχος του Β. Παπαγεωργόπουλου και, ως πρότινος, πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Από κοντά και το ΠΑΣΟΚ: Ο Στέλιος Αγγελούδης είναι, σαφώς, πολύ κοντά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Σπύρος Πέγκας είναι γνωστό ότι ανήκει σε αυτόν τον πολιτικό χώρο, ενώ, όπως προείπαμε, "ρίζες" έχει εκεί και ο νυν δήμαρχος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει... άλλου είδους πονοκέφαλο να αντιμετωπίσει: Οι πρόθυμοι δεν έχουν ελπίδες παρά μόνον να συγκεντρώσουν κομματικά ποσοστά της εποχής προ Τσίπρα, ενώ οι απρόθυμοι (οι... ανόρεχτοι, για να θυμηθούμε τον Γιάννη Μπουτάρη), νυν βουλευτές, είναι πολλοί.
Το ΚΚΕ δεν έχει τέτοια θέματα. Μετά τις βουλευτικές θα ορίσει τους υποψηφίους και τον επικεφαλής και... τέλος η μπουγάδα.
Η ακροδεξιά σίγουρα θα δώσει το παρόν και αναζητεί ένα πρόσωπο που να μην οδηγεί σε άλλες σκέψεις τους ψηφοφόρους.
Το ρόλο της ασπιρίνης φαίνεται ότι θα παίξουν οι βουλευτικές εκλογές. Από εκεί ενδεχομένως να προκύψουν και... υποψήφιοι. Οπότε, καθοριστικές εξελίξεις θα πρέπει να περιμένουμε μετά το Πάσχα.

Γράφει ο Περαστικός