Με τη χθεσινή ισοπαλία στους “Ζωσιμάδες”, ο ΠΑΟΚ έφτασε τις 9 στο φετινό πρωτάθλημα, τις περισσότερες μεταξύ των τεσσάρων “μεγάλων”. Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός έχει 4, η ΑΕΚ 2 και ο Ολυμπιακός 8! Από αυτές τις 9 ισοπαλίες, οι 3 έλαβαν χώρα στην Τούμπα (κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης, Ολυμπιακό και ΟΦΗ) και οι 6 εκτός έδρας (κόντρα σε Άρη, ΟΦΗ, Λεβαδειακό, Ατρόμητο, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα), με τον Δικέφαλο να είναι καλύτερος του αντιπάλου στην πλειοψηφία των συγκεκριμένων αγώνων (εξαιρούνται τα ματς σε Βικελίδης και με Αστέρα στην Τούμπα).
Κάπως έτσι, οι “ασπρόμαυροι” υπολείπονται σημαντικά από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και δεν έχουν πέντε ή έξι βαθμούς περισσότερους από τον Ολυμπιακό, παρά το ότι στην επιμέρους βαθμολογία των ντέρμπι μεταξύ των τεσσάρων “μεγάλων”, βρίσκονται στην πρώτη θέση!
Άλλωστε, δεν πρέπει να παραβλέψει κανείς πως ο ΠΑΟΚ “τρέχει” ένα αήττητο σερί 18 αγώνων σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, με την τελευταία ήττα να είναι αυτή από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 30 Οκτωβρου! Οι άνθρωποι του Δικεφάλου του Βορρά αντέδρασαν έντονα για ένα πιθανό χέρι του Πήλιου σε διεκδίκηση με τον Νάρει θεωρώντας ότι και πάλι διαιτητής και VAR έκαναν λάθος. Επειδή πολλοί δεν κατάλαβαν και απαντώντας, επιχειρηματολόγησαν με το ότι ο VAR δεν κάλεσε τον διαιτητή επειδή δεν διαφώνησε μαζί του (κάτι προφανές στην εποχή του VAR με το πρωτόκολλο που αυτό έχει) να αναφέρουμε ότι ΦΥΣΙΚΑ και ΔΕΝ είναι αυτονόητο ότι ελέγχθηκε η φάση. Μετά το σκάνδαλο της Τρίπολης ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι αυτονόητο και ο ΠΑΟΚ έχει κάθε δικαίωμα να αμφισβητεί ότι και εδώ η φάση τους ξέφυγε. Όποιος παρακολουθήσει ξανά τα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν της διεκδίκησης, θα αντιληφθεί ότι και πάλι αυτό το ενδεχόμενο είναι πιθανό. Αυτό εννοούν στον ΠΑΟΚ. Μπορούν οι διαιτητές να αποδείξουν το αντίθετο, απέναντι σε όλους όσους τους κατηγορούν, ειδικά μετά την καχυποψία που προκαλεί το σκάνδαλο της Τρίπολης;