Διευκρινίσεις, για το πώς και ποιος θα λειτουργεί το μετρό της Θεσσαλονίκης έδωσε, με σημερινή ανάρτησή του, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Νίκος Ταχιάος.
Ο κ. Ταχιάος ξεκαθαρίζει ότι το θέμα της τιμής των εισιτηρίων θα το καθορίζει το Ελληνικό Δημόσιο και μόνον. Όσον αφορά τον ιδιώτη θα αναλάβει τη λειτουργία του μετρό, όπως γίνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι "έρχονται οικονομικές, ασφαλείς, αξιόπιστες και ποιοτικές μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη" και πως "όλα τα όαλλα είναι... λόγια για να μην αγαπιόμαστε"!
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Ταχιάου:
 
"Επειδή, με το που ήρθαν στην επικαιρότητα ο διαγωνισμός και ρυθμίσεις που αφορούν στην λειτουργία του μετρό Θεσσαλονίκης άναψαν τα αίματα κάποιων, δύο επισημάνσεις:
1. Η απόφαση να είναι ιδιωτικός ο φορέας που θα λειτουργήσει το ΑΥΤΟΜΑΤΟ (driverless) ΜΕΤΡΟ αποσκοπεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην παροχή υψηλού επιπέδου ασφάλειας, αξιοπιστίας και ποιότητας υπηρεσιών.
Δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα. Εϊναι πρακτική που πλέον υιοθετείται σε πολλά μέσα σταθερής τροχιάς.
Τους κανόνες του παιχνιδιού έχει υποδείξει και σε κάθε περίπτωση ρυθμίζει το Υπουργείο Μεταφορών και τις δεσμεύσεις που διέπουν την παροχή των υπηρεσιών και βασίζονται στις ανά τον κόσμο βέλτιστες πρακτικές όντας αδιαπραγμάτευτες, έχει θέσει η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.
Ο πήχυς έχει μπει πολύ - πολύ ψηλά.
2. Την ευθύνη για το εισιτήριο του μετρό διατηρεί ΑΚΕΡΑΙΑ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το ελληνικό δημόσιο διά του Υπουργείου Μεταφορών. Η τιμή θα διαμορφώνεται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.
Ο ιδιώτης πάροχος λειτουργίας ΔΕΝ έχει την παραμικρή ανάμειξη σε αυτό.
Ο σχεδιασμός αφορά σε συνδυαστικό εισιτήριο, δηλαδή όπως και στην Αθήνα με δυνατότητα μετεπιβιβάσεων μεταξύ μετρό και λεωφορείων και φυσικά εισιτήρια πολλαπλών μετακινήσεων.
Όσο για το πιθανό ύψος του: Μην ακούτε τερατολογίες! Θα εκπλαγώ εάν δω άξια συζήτησης απόκλιση από το σημερινό εισιτήριο του ΟΑΣΘ.
Έρχονται οικονομικές, ασφαλείς, αξιόπιστες και ποιοτικές μετακινήσεις στην Θεσσαλονίκη!
Όλα τα άλλα είναι λόγια για να μην αγαπιόμαστε... Εκλογές γαρ!"