Την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού «Μαζί στην ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου» και τους βασικούς άξονες  του προγραμματικού της λόγου παρουσίασε, σήμερα το πρωί η υποψήφια Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, κα. Μαρία Μανούκα.
Στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευόσμου, παρουσία των πρώτων 55 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων που στηρίζουν την προσπάθεια της και συντάσσονται στο πλευρό της, η κυρία Μανούκα δήλωσε ότι αποφάσισε να διεκδικήσει την ψήφο των συνδημοτών της στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου προκειμένου με τη νέα Δημοτική Αρχή να ξημερώσουν καλύτερες ημέρες στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου. «Ημέρες που τις αξίζουν οι συνδημότες μας, που τις δικαιούνται και αρμόζουν στα παιδιά μας», παρατήρησε. 
Όπως εξήγησε: «Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα, το πιο μεγάλο, το πιο αποφασιστικό, ο τόπος μας να φύγει από τα χέρια των… βολεμένων και των κομματαρχών και να περάσει στους γνήσιους εκφραστές της τοπικής κοινωνίας, δηλαδή στα χέρια των απλών δημοτών. Εκείνων που ζουν, δραστηριοποιούνται, κάνουν όνειρα στις γειτονιές του Κορδελιού και του Ευόσμου. Εκείνων που τους προτρέπουμε να γίνουν οδηγοί της κοινωνίας, εκείνων που θέλουν το καλύτερο για τον τόπο τους, εκείνων που αποτελούν την ψυχή του τόπου μας. Γι’ αυτό ο συνδυασμός μας βάζει πρώτα και πάνω από όλα τον δημότη». 
Εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να είναι υποψήφια Δήμαρχος, ανέφερε ότι κάνει το βήμα προς τα εμπρός γιατί επιθυμεί ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου να αποκτήσει μια καλύτερη ποιότητα ζωής. «Θέλω έναν Δήμο πιο ανθρώπινο, πιο εξυπηρετικό, που να βρίσκεται δίπλα στο δημότη και να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες. Επιθυμώ και διεκδικώ το αυτονόητο» ανέφερε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι ο συνδυασμός της δεν πατρονάρεται, ούτε χειραγωγείται. «Ψηφίζετε Μαρία Μανούκα και θα έχετε Δήμαρχο Μαρία Μανούκα», πρόσθεσε.
Η υποψήφια Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου μίλησε, ακόμη, για την ανάγκη που έχει ο Δήμος από νέες ιδέες, νέα πρόσωπα και νέες πολιτικές που θα σηματοδοτήσουν τη νέα αρχή. «Το θέλουμε! Μπορούμε να το πετύχουμε και θα το καταφέρουμε. Όχι με λόγια και κούφιες υποσχέσεις, αλλά με πράξεις που θα σηματοδοτούν τη μετάβαση στη νέα εποχή. Δεν μας αξίζει αυτό που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό ερχόμαστε να εκφράσουμε το νέο που είναι καινοτόμο και πρωτοπόρο. Το νέο που είναι διεκδικητικό και παράλληλα αποφασιστικό» τόνισε.  
Σε άλλο σημείο της ομιλίας η κα. Μανούκα απηύθυνε κάλεσμα στους νέους να συνταχθούν μαζί της και να συνδιαμορφώσουν το μέλλον του Δήμου. Όπως είπε: «Είμαστε εδώ προκειμένου να δώσουμε χρόνο, χώρο και λόγο στη νέα γενιά να εκφραστεί, να οραματιστεί και να δημιουργήσει. Ενώνουμε την ορμή με την εμπειρία και τον ενθουσιασμό με τη γνώση, ώστε με την ψήφο των συνδημοτών μας να εφαρμόσουμε τις κατάλληλες πολιτικές που θα “νοικοκυρέψουν” το Δήμο μας και θα τον καταστήσουν σημείο αναφοράς. Ένα Δήμο παράδειγμα προς μίμηση, έναν Δήμο στον οποίο αξίζει να ζούμε». 
Σύμφωνα με την ίδια ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου χρειάζεται μια ισχυρή, υπεύθυνη ηγεσία που θα μπορεί να λύνει τα προβλήματα και όχι να τα… συντηρεί. «Έχει ανάγκη», τόνισε μεταξύ άλλων από το βήμα του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου, «από ανθρώπους που ξέρουν τη δουλειά και γνωρίζουν να διεκδικούν με σοβαρότητα, τεκμηρίωση και προπάντων συνέπεια. Είναι η ευθύνη που μας καλεί να αγωνιστούμε για τον τόπο που αγαπάμε, δημιουργώντας τις κατάλληλες, τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη σημαντικών ευκαιριών για τη νέα γενιά, τις γυναίκες, τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες».  
Μιλώντας προγραμματικά ανέφερε ότι προτάσσει τη σχολική στέγη, την κοινωνική μέριμνα για όλους, την ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των δημοτών, την πολιτιστική ανάπτυξη, την καθαριότητα, το ασφαλές οδικό δίκτυο, τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών, την αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας και φυσικά την τεχνοκρατική και δυναμική διεκδίκηση πρόσθετων πόρων από κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο.  
Στην ίδια λογική ζητήματα άμεσης προτεραιότητας για τον συνδυασμό «Μαζί στη ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου είναι η αντιμετώπιση επιτέλους του προβλήματος της δυσοσμίας στην περιοχή, αλλά και η ουσιαστική βελτίωση των αστικών υποδομών, με νέες ράμπες για τα ΑμεΑ, με αύξηση του πράσινου, με ανακατασκευή πεζοδρομίων και πλατειών.  
Υψηλά στην ατζέντα της Μαρίας Μανούκα βρίσκεται η άμεση βελτίωση των αθλητικών και πολιτιστικών χώρων του Δήμου, η αποπεράτωση των ημιτελών και πλήρως εγκαταλελειμμένων αθλητικών υποδομών, η συνεργασία με τα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία με στόχο την πολυδιάστατη ενίσχυση για την επίτευξη των σκοπών τους. «Αυτός, είναι ο προσανατολισμός μας για να γίνει ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου ένας εξωστρεφής Δήμος με ισχυρή τοπική οικονομία και περήφανη τοπική κοινωνία» παρατήρησε.
Αναφορικά με την καλύτερη οργάνωση του Δήμου, η Μαρία Μανούκα προτείνει: 
-Τον εκσυγχρονισμό και την αναδιάταξη των δημοτικών υπηρεσιών με σκοπό την ορθολογικότερη αξιοποίηση του εργατικού και στελεχιακού  δυναμικού που διαθέτει ο Δήμος. 
-Τη λειτουργία ενός εσωτερικού γραφείου για την αντιμετώπιση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων της καθημερινότητας. 
«Μιλώ για υπηρεσία που θα παρακολουθεί τα πρακτικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και σχετίζονται με την καθημερινότητα τους. Αναφέρομαι στην καθαριότητα, στην οδοποιία και άλλα παρόμοια, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων και των αναγκών κάθε γειτονιάς» εξήγησε. Μάλιστα, αξιολογώντας τη σημερινή Διοίκηση σχολίασε σκωπτικά: «Δεν έτυχε, απέτυχε», επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου «χρειάζεται Δήμαρχο που ξέρει να σχεδιάζει και να υλοποιεί». 
Παρουσιάζοντας τους πρώτους υποψήφιους του συνδυασμού η κυρία Μανούκα έκανε λόγο για μια «οικογένεια» που διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που απαιτεί ένα σύγχρονος Δήμος, όπως είναι οι γνώσεις, οι ικανότητες, η κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση, η εμπειρία, η όρεξη για δουλειά και το πάθος για προσφορά στον τόπο τους. «Έχουμε την καλύτερη ομάδα εργασίας, μια ομάδα που κάθε εβδομάδα γίνεται δυνατότερη με την προσθήκη νέων υποψηφίων. Ως συνδυασμός προτείνουμε στους συνδημότες μας το καλύτερο και όχι το μη χείρον. Δεν υποσχόμαστε πράγματα που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Δεν θα αθετήσουμε τις υποσχέσεις μας. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε θα αποδώσει καρπούς και το ταξίδι που ξεκινήσαμε θα έχει ως τελικό προορισμό τη νίκη» έκλεισε καταχειροκροτούμενη την ομιλία της.