Στην εκπομπή “Primo Secondo” του “City of Primo 106.1” μίλησε ο Χρήστος Καρακώστας, πρώτος σκόρερ της Καβάλας ως τώρα με 6 γκολ. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός είναι ο μοναδικός παίκτης ως τώρα, από τα 5 γκρουπ της Γ΄ Εθνικής, που έχει πετύχει δυο χατ τρικ φέτος στο πρωτάθλημα, με 3 γκολ στη νίκη του ΑΟΚ επί του Αγροτικού Αστέρα με 4-2 και άλλα 3 τέρματα στο 6-0 με τον Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου. Οι “Αργοναύτες”, που είναι δεύτεροι, στο “μείον 3” από τον Καμπανιακό, έχουν την καλύτερη επίθεση στον όμιλο με 26 γκολ σε 10 ματς και μόνο μια ήττα (από τον Πανθρακικό) και μπορεί βάσει ονόματος να μην είναι έκπληξη μια καλή πορεία, αλλά δεν είναι τόσο βέβαιο οτι το καλοκαίρι, στα... πρώτα βήματα μιας νεανικής και πλήρως ανανεωμένης ομάδας, η πλειοψηφία είχε πειστεί οτι θα γίνει εξαρχής τόσο καλή πορεία. Ο Καρακώστας, που έχει αγωνιστεί σε Κέρκυρα, Ολυμπιακό Βόλου, Γερμανία, Λουξεμβούργο, ακαδημίες Ηρακλή και τμήματα υποδομής Πανσερραϊκού αναφέρθηκε στην ελπιδοφόρα εκκίνηση, που ανοίγει την όρεξη και το μυστικό των επιτυχιών, με βασικότερο τη σκληρή δουλειά και τα αυξημένα κίνητρα. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε...
Για την έξοδο-παγίδα της Κυριακής, με τον Ορφέα Ξάνθης: “Δυστυχώς για μένα, επειδή είχα ένα τραυματισμό στο παιχνίδι της Τετάρτης με το Βύρωνα, δε θα είμαι εγώ. Κάνουμε πολύ καλή δουλειά και γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλο το τεχνικό τιμ, πάμε 100% να κερδίσουμε και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί και ο Ορφέας Ξάνθης έχει 14 βαθμούς και καίγονται για βαθμούς”.
Για το αν είναι ικανοποιημένοι από την ως τώρα πορεία του ΑΟΚ, με το “μείον 3” από την κορυφή, τη δεύτερη θέση, την καλύτερη επίθεση στον όμιλo: “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Στην αρχή τα πράγματα ήταν δύσκολα για εμάς το καλοκαίρι. Είχαμε ένα πολύ μικρό και νεανικό ρόστερ. Μετά έγιναν κάποιες προσθήκες, με πολλή δουλειά στην προπόνηση από τον προπονητή μας Γιώργο Αγγελίδη καταφέραμε αυτή τη στιγμή να είμαστε δεύτεροι και να προσπαθούμε να πρωταγωνιστούμε. Κάθε χρόνο ο στόχος της Καβάλας είναι αυτός και λόγω της ιστορίας της ομάδας. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για αυτό”.
Για το αν άνοιξε η όρεξη και πλέον στοχεύει ανοιχτά και στην πρωτιά: “Σίγουρα, ο στόχος ξεκάθαρα είναι αυτός. Εμείς όμως κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, κοιτάμε να κερδίζουμε, ειδικά μέσα στην έδρα μας. Και ελπίζω να καταφέρουμε στο τέλος να πανηγυρίσουμε εμείς το πρωτάθλημα”.
Για το όπλο του ΑΟΚ που τον καθιέρωσε τόσο ψηλά στην κατάταξη, δείχνοντας ικανοποιητικό δείκτη σταθερότητας: “Πιστεύω πως είναι το καλό ποδόσφαιρο που παίζουμε, βάζουμε κάτω τη μπάλα. Παρόλο που η Γ΄ Εθνική είναι μια δύσκολη κατηγορία και σίγουρα παίζουν και άλλοι παράγοντες ρόλο, εμείς προσπαθούμε σε κάθε ματς να παίζουμε καλό και σωστό ποδόσφαιρο και να το ευχαριστιόμαστε όσο μπορούμε. Γίνεται τεράστια προσπάθεια από όλους, το σεβόμαστε αυτό πάρα πολύ και προσπαθούμε σε κάθε ματς να δίνουμε το 100%, αυτός είναι ο στόχος μας”.
Για το πως “διαβάζει” τον όμιλο και αν υπάρχει φαβορί: “Ο Καμπανιακός, παίξαμε και μαζί και φέραμε 0-0, είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχει έμπειρους ποδοσφαιριστές. Θεωρείται φαβορί από την αρχή της χρονιάς, αλλά σε αυτή την κατηγορία, καλώς ή κακώς, δεν υπάρχει φαβορί για μένα. Και εμείς όταν ξεκινήσαμε ο στόχος ήταν άλλος και αυτή τη στιγμή έχουμε καταφέρει να είμαστε δεύτεροι στο μείον 3 από την πρωτιά. Οπότε και εμείς πιστεύω οτι θα είμαστε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα μέχρι το τέλος. Ελπίζω να το κρατήσουμε αυτό και να προχωρήσουμε. Ο αρχικός στόχος ήταν να κάνουμε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα για την κατηγορία και σιγά σιγά με τις προσθήκες και με τη δουλειά καταφέραμε να φτάσουμε εδώ. Εμείς το πιστεύαμε από την αρχή να σας πω την αλήθεια. Η Καβάλα όπως ξέρουμε είναι πολύ ιστορική ομάδα και πάντα θα θέλει να πρωταγωνιστεί, σε όποια κατηγορία και αν είναι. Εμείς αρχίσαμε να το πιστεύουμε όταν κάναμε τις νίκες στην έδρα μας και όλα τα παιδιά το πιστεύουν ξεχωριστά. Εμείς θα παίξουμε για την ομάδα, τη φανέλα, τον προπονητή μας και για όλους αυτούς που μας βοηθάνε. Οπότε αυτό σίγουρα είναι ένα μεγάλο κίνητρο για όλους μας”.
Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο των “Αργοναυτών”: “Το μόνο που θέλω να πω είναι οτι τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, γιατί μας στηρίζει πραγματικά. Εμείς θα θέλαμε τον κόσμο να είναι μαζί μας συνέχεια, όπως έρχεται και στα εκτός έδρας. Είναι πάντα μαζί μας, όπου και να παίζουμε. Όσο πιο πολύς κόσμος έρχεται στο γήπεδο τόσο καλύτερο είναι και για εμάς, είναι ο 12ος παίκτης”.
Για τις προσωπικές φιλοδοξίες του και αν είναι ευχαριστημένος από την επιλογή του καλοκαιριού να έρθει στον ΑΟΚ: “Η επιλογή μου πιστεύω οτι ήταν πάρα πολύ σωστή. Ήθελα πάρα πολύ να παίξω στην Καβάλα. Για να πω την αλήθεια, ήταν και ένα μικρό μου όνειρο, ένα παιδικό όνειρο. Όταν έβλεπα την ομάδα, στα μεγάλα σαλόνια της Α΄ Εθνικής, που ήμουν πιτσιρικάς, είχα μια ιδιαίτερη-να το πω έτσι-αγάπη για αυτή την ομάδα. Την έβλεπα και χαιρόμουν πάρα πολύ και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος της. Προσωπικοί στόχοι είναι να βοηθήσω πρώτα από όλα την ομάδα όσο μπορώ. Από εκεί και πέρα, θα ήθελα να κάνω προσωπικά γκολ, όσα πιο πολλά μπορώ, όσες πιο πολλές ασίστ και να τελειώσει η χρονιά και να είναι η ομάδα ψηλά. Και γιατί όχι να πάρουμε και το πρωτάθλημα”.

https://soccerpractor.blogspot.com