Ο Νότης Μαυρουδής γνωστός συνθέτης, βιρτουόζος της κιθάρας και μουσικός άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Πήλιο όταν έπεσε από ύψος τριών μέτρων. Τον 77χρονο βρήκε η σύζυγός αιμόφυρτο. Μην μπορώντας να πιστέψει τι είχε συμβεί, κάλεσε το ΕΚΑΒ. Κινητή μονάδα με γιατρό πήγε στο σημείο και βρήκε τον Νότη Μαυρουδή μέσα στα αίματα. Όπως διαπιστώθηκε, ο συνθέτης είχε αφήσει την τελευταία του πνοή. 

Το τραγικό γεγονός

Ο Νότης Μαυρουδής βρισκόταν στο σπίτι με τη σύζυγό του στο Πήλιο.Σύμφωνα με πληροφιρίες ο καλλιτέχνης είχε έρθει για διακοπές στο σπίτι του στην Κουκουράβα. Λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ, ο Νότης Μαυρουδής έβαλε ένα ξύλο στα κάγκελα της αυλής του σπιτιού του και πάτησε πάνω, προκειμένου να εκτελέσει μια εργασία. Έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Η πορεία του


Ο Νότης Μαυρουδής μπήκε στη δισκογραφία το 1964 με το τραγούδι «Άκρη δεν έχει ο ουρανός», σε στίχους του Γιάννη Κακουλίδη με ερμηνευτή τον Γιώργο Ζωγράφο. Από τότε μέχρι και σήμερα δημιούργησε τραγούδια αλλά και έργα που έμειναν αναλλοίωτα στον χρόνο: Από τη μελοποίηση του έργου του Οδυσσέα Ελύτη «Άσμα ηρωϊκό και πένθιμο για τον χαμένο Ανθυπολοχαγό της Αλβανίας» το 1968 μέχρι τον δίσκο του 1990 «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια».Το «Πρωινό τσιγάρο», «Φώναξέ με», «Άκρη δεν έχει ο ουρανός», «Ίσως φταίνε τα φεγγάρια», «Ο Παλιάτσος», «Κάθε μια νύχτα», «Η Ωραία Αδριάνα», «Αυτό το αγόρι», «Είναι αβάσταχτο να φεύγεις» είναι μόνο κάποια από τα πολύ αγαπημένα τραγούδια που αφήνει πίσω του ως παρακαταθήκη ο δημιουργός.