Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, με ανακοίνωσή του, εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την άρνηση της ΔΕΠΘΕ να εφαρμόσει στα δημοτικά Μέσα TV100 και FM100 τη σύμβαση για τους εργαζομένους στα δημόσια ΜΜΕ, που υπεγράφη πριν από τέσσερις μήνες. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "παρά τη ρητή και επανειλημμένη οδηγία από τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης Δημήτρη Γαλαμάτη ότι η σύμβαση είναι υποχρεωτικό να εφαρμοστεί σε όλα ανεξαιρέτως τα δημόσια ΜΜΕ, την οποία ο ίδιος επανέλαβε και κατά τη σημερινή επίσκεψή του στα δημοτικά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, η διοίκηση της ΔΕΠΘΕ επιμένει σε μια αυθαίρετη νομική ερμηνεία και αρνείται να κάνει τις σχετικές ενέργειες".

Ο κ. Γαλαμάτης επισκέφθηκε, σήμερα, τη ΔΕΠΘΕ και είχε συζήτηση με τους δημοσιογράφους και το δ.σ. της Εταιρείας, παρουσία του προέδρου της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Ν. Ζεϊμπέκη. Στη συζήτηση για την εφαρμογή της σύμβασης, ο κ. Ζεϊμπέκης στράφηκε κατά των Ενώσεων, με αποτέλεσμα, στην ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΜ-Θ να κάνει λόγο για "αυθαίρετη στάση" την οποία "στηρίζει, και μάλιστα εκτρεπόμενος σε ανεπίτρεπτες διατυπώσεις εις βάρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Ν. Ζεϊμπέκης".

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβα, "για να αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία ώστε να πάψει αυτή η καταχρηστική στάση της ΔΕΠΘΕ, που στερεί τους εργαζομένους της από δικαιώματα που ο νόμος, διά της νέας σύμβασης, τους εξασφαλίζει".

Παράλληλα, συγκαλεί συνέλευση των εργαζομένων στα δημοτικά ΜΜΕ την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023, από τις 13.00 έως τις 15.00, στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ. Για την πραγματοποίηση της συνέλευσης, προκήρυξε στάση εργασίας στα δημοτικά Μέσα TV100 και FM100 την ίδια μέρα και τις ίδιες ώρες.