Μαθητές του Γενικού Λυκείου Σουφλίου συμμετείχαν στην ημερίδα Euroscola που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωκοινοβουλίου». Η ελληνική αποστολή μαθητών-πρέσβεων του Ευρωκοινοβουλίου στην οποία συμμετείχαν και μαθητές του Μουσικού Λυκείου Μυτιλήνης, προσκλήθηκε από τα Γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα και το Στρασβούργο για να συμμετάσχει στην υβριδική ημερίδα με θέμα «ΜΜΕ και Δημοκρατία: οι ενέργειες της ΕΕ για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης».

Σύμφωνα με τη διεύθυνση του ΓΕΛ Σουφλίου, τα παιδιά έχοντας συμμετάσχει ενεργά με συμμαθητές τους σε ποικίλες δράσεις που συνάδουν με τους στόχους του προγράμματος, αξιολογήθηκαν περιγραφικά και βαθμολογικά συγκεντρώνοντας άριστη βαθμολογία (100/100) για τα έτη 2020-2022 και αλληλεπίδρασαν με περίπου 300 νέους από χώρες της Ε.Ε. που συμμετείχαν επίσης δια ζώσης στη συνάντηση. 

Μαθητές-πρέσβεις

Αναφορικά με την παρουσία της ελληνικής αποστολής η διευθύντρια του λυκείου Σουφλίου, Ειρήνη Ξανθοπούλου σημειώνει : «Οι μαθητές-πρέσβεις του Λυκείου Σουφλίου άκουσαν τις τοποθετήσεις των κ. Raphael Glucksmann, προέδρου της ειδικής επιτροπής για την ξένη παρέμβαση σε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες στην ΕΕ συμπεριλαμβανομένης της παραπληροφόρησης και της κ. Delphine Colard, αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου, επικεφαλής της μονάδας Τύπου και υπεύθυνης της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Ε.Κ.... Ανταποκρινόμενοι επάξια στην ιδιότητά τους ως μαθητές-πρέσβεις των αξιών του ΕΚ, με πρωτοστάτη τη Δημοκρατία συνεργάστηκαν άψογα με την ομάδα του Μουσικού Λυκείου Μυτιλήνης, πρωτοστάτησαν στη συζήτηση και το θεματικό βιωματικό εργαστήριο «Υπερασπίζοντας τη Δημοκρατία: ψηφίζοντας στις ευρωπαϊκές εκλογές το 2024, εμπεδώνοντας στην πράξη την αναγκαιότητα να αναλάβουν ενεργό ρόλο ως Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες για την προάσπιση της Δημοκρατίας, με τη συνδρομή της εκπαίδευσης στην ορθή χρήση της πληροφορίας ως εργαλείου θωράκισης αυτής της υπέρτατης πολιτικής αξίας». 


Σημειώνεται πως το πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ε.Κ.» είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα και στις Βρυξέλλες, ενώ υλοποιείται με την υποστήριξη και της Βουλής των Ελλήνων.