Ονειρεμένο παιχνίδι από τον ΠΑΟΚ απόψε, στη Λεωφόρο και δίκαια νίκη - θρίαμβος με 0-3 επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι. Τρία γκολ, δυο δοκάρια και απόλυτη κυριαρχία σε ένα φλεγόμενο γήπεδο, με αντίπαλο που ήταν αποφασισμένος να σπάσει ακόμη και... πόδια!

Δεν υπερβάλουμε. Ο Σένκεφελντ έπρεπε να ΄χει αποβληθεί από το πρώτο μέρος με δύο κίτρινες. Κι όμως, δέχτηκε την πρώτη λίγο πριν τη λήξη, σε δολοφονικό τάκλιν πάνω στον Κωνσταντέλια που, αν έπιανε τον παίκτη του ΠΑΟΚ λίγο πιο ψηλά, θα του έκοβε το ποδόσφαιρο! Απίστευτα αντιαθλητικός, συνέχισε με το ίδιο στιλ, χτυπώντας δεξιά κι αριστερά, αλλά αποβλήθηκε μόλις στο 90+!, αφού γενικά ο διαιτητής στη Λεωφόρο προστάτεψε μέχρι κεραίας τους "πράσινους".

Το παιχνίδι ήταν γρήγορο και σκληρό από το 1ο ως το τελευταίο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος σε όλες τις γραμμές, πίεζε πολύ ψηλά ως το 90, ανάγκαζε τον αντίπαλό του σε λάθη κι ένα τέτοιο, σε πίεση δύο παικτών του ΠΑΟΚ σε... τέσσερις αμυντικούς έφερε το πρώτο γκολ. Πιο πριν, πάντως, θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ ο Ολιβέιρα, αν δεν υπήρχε το... δεξί κάθετο του Μπρινιόλι!

Ο Παναθηναϊκός πίεσε από την αρχή, ήταν γρήγορος ως το 20', αλλά δεν άντεξε παραπάνω, έπεφτε σε ενέργεια λεπτό προς λεπτό και δέχτηκε "παγωμένο" αυτογκόλ. Κι ενώ όλοι περίμεναν ότι θα αρχίσει το δεύτερο μέρος με ενέργεια, ήρθε το γκολ από τα αποδυτήρια του Ζίβκοβιτς (στο 13ο δευτερόλεπτο της επανάληψης) και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος! Οι γηπεδούχοι κατέρρευσαν, κοίταζαν τον ΠΑΟΚ λες και ήταν η Μπαρτσελόνα, δέχτηκαν και τρίτο γκολ και, αν δεν γιινονταν οι δυο αλλαγές ακραίων αμυντικών να πάρουν λίγη ενέργεια, θα έφευγαν ντροπιασμένοι από το γήπεδο. Τώρα μπορούν να θεωρούν ότι το εις βάρος τους 0-3 ήταν τιμητικό σκορ...

Βέβαια, οι πράσινοι έχουν να σκέφτονται τον αγώνα του Κυπέλλου. Θα είναι ένα άλλο παιχνίδι και όλα μπορούν να συμβούν. Αλλά απόψε, δεν είχαν καμία τύχη. "Δεν μας πήγε τίποτα" δήλωσε ο Γιοβάνοβιτς, με τον Λουτσέσκου να μιλάει για "σκληρό παιχνίδι".

Η διαιτησία δεν είχε μεγάλη φάση να κρίνει. Ένα χέρι που ζήτησε ο ΠΑΟΚ σωστά δεν δόθηκε. Παρόλα αυτά, στον πειθαρχικό έλεγχο, παίρνει ένα τεράστιο μηδενικό. Ανέχτηκε το πολύ σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, ενώ με τους φιλοξενούμενους ήταν αρκετά ευαίσθητος. Έδωσε, για παράδειχμα, κίτρινη στον Σάστρε που... χάιδεψε το κεφάλι αντιπάλου του, ενώ τις σκαριές των αμυντικών του Παναθηναϊκού τις άφηνε ατιμώρητες.

Καλύτερος από τον Παναθηναϊκό δεν υπήρξε. Όλοι πνίγηκαν στο ναυάγιο του Παναθηναϊκού. Αντίθετα, από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισε, για άλλη μία φορά, ο Κωνσταντέλιας. Αλλά θα ήταν άδικο να μην πούμε ότι μάλλον δεν υπήρξε κάποιος που να μην έπαιξε καλά απόψε.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Λ. Αλεξάνδρας

Γκολ: - / 44' Πέρεθ (αυτ.), 46' Ζίβκοβιτς, 52' Κωνσταντέλιας

Δοκάρια: - / 24', 54' Ολιβέιρα

Διαιτητές: Αλεξέι Κουλμπάκοφ, Ντμίτρι Ζιουκ, Αλέι Μασλίνκα, 4ος Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης

Κίτρινες: 65' Παλάσιος, 81' Σένκεφελντ / 42' Αουγκούστο, 45+2' Κουλιεράκης, 49' Σάστρε. 65' Ίνγκασον

Κόκκινες: 90+1' Σένκεφελντ / -

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκος (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (57’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (57’ Πούχατς), Ρουμπέν (60’ Τσόκαϊ), Τσέριν, Παλάσιος, Μπερνάρ (60’ Σπόραρ), Βέρμπιτς, Ιωαννίδης (82’ Σάντσες).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης (73’ Κάργας), Ράφα Σοάρες, Αουγκούστο (73’ Ντάντας), Σβαμπ, Νάρεϊ (70’ Τάισον), Κωνσταντέλιας (82’ Μπίσεσβαρ), Αντρ. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (82’ Μπράντον Τόμας).