Νέα όψη απέκτησε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου με τοιχογραφία που έγινε στο πλαίσιο της δράσης «Μαζί με το παιδί αλλάζουμε τον κόσμο», η οποία υλοποιείται σε σχολεία του Δήμου Ωραιοκάστρου με πρωτοβουλία της προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου, Ευαγγελίας Δρόσου. 
«Η καμπάνια μας ‘’Μαζί με το παιδί αλλάζουμε τον κόσμο’’ αποτελεί μια αναφορά στη γοητεία του παραμυθιού και στην αξία του ως εργαλείου μάθησης και αγωγής στα παιδιά της προσχολικής και σχολικής ηλικίας και συμβάλλει στην ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών. Στόχος μας είναι σε κάθε σχολείο του Δήμου μας να ξετυλίγεται μέσα από ζωγραφιές και μια μοναδική ιστορία, μέσα από την οποία το παιδί θα βρει ένα κίνητρο για μάθηση. Ας ταξιδέψει, λοιπόν, κάθε παιδί στο δικό του παραμύθι», αναφέρει η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Ευαγγελία Δρόσου. 
Τη ζωγραφιά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου επιμελήθηκαν τα μέλη της Λέσχης Πολιτισμού «Φιλότεχνον» με τις εικαστικούς Κυριακή Κασίδου, Μαρία Κασίδου και Αγγέλα Καρανδρέα και την υποστήριξη της Όλγας Καρακασίδου. 
«Μαζί με τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δή- μου μας, Ευάγγελο Χατζηαντωνίου, μεριμνούμε όχι μόνο για την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των σχολικών κτιρίων μας, αλλά και για την αισθητική αναβάθμιση με εκπαιδευτικές καλλιτεχνικές δράσεις. Ευχαριστώ θερμά τον διευθυντή του σχολείου, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, για την υποστήριξη του, καθώς επίσης και τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Στέλιο Σταυρίδη, που έγιναν αρωγοί στο όραμα μου!», αναφέρει η κ. Δρόσου.