Ο Δήμος Καλαμαριάς βραβεύτηκε με το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Εφαρμογές Τ.Π.Ε , IoT Applications & City Dashboard» από τα Best City Awards 2023, τα μοναδικά βραβεία της τοπικής αυτοδιοίκησης, που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές και λύσεις που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες. 
«Είμαστε υπερήφανοι που σήμερα μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η Καλαμαριά δεν γίνεται Έξυπνη Πόλη, αλλά η Έξυπνη Πόλη γίνεται Καλαμαριά. Διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις από κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και όραμά μας είναι η προσφορά ενός σύγχρονου και λειτουργικού περιβάλλοντος διαβίωσης, με έμφαση στην καινοτομία, διατηρώντας, παράλληλα, τα ιστορικά και παραδοσιακά χαρακτηριστικά της Καλαμαριάς. Φυσικά όλο αυτό το επίτευγμα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τις υπηρεσίες του Δήμου μας, που μεριμνούν για την υλοποίηση έργων και δράσεων για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης. 
Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία και είναι σε λειτουργία η Κεντρική Πλατφόρμα Διαχείρισης Smart City, η οποία περιλαμβάνει σημεία ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο (WiFi), Περιβαλλοντικούς Αισθητήρες, Αισθητήρες πλήρωσης κάδων, Αισθητήρες για θέσεις στάθμευσης κ.α. Επιπλέον ο Δήμος εξυπηρετεί ψηφιακά τους πολίτες με πληθώρα άλλων ηλεκτρονικών εφαρμογών. 
Η πλατφόρμα είναι ένα δυναμικό εργαλείο που συνεχώς θα εμπλουτίζεται με νέα συστήματα, προσβλέποντας στην απλούστευση των διαδικασιών και στη μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης των δημοτών. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που ο Δήμος Καλαμαριάς βραβεύεται από τα Best City Awards, καθώς το 2022 κατέκτησε το χρυσό βραβείο για το πρόγραμμα δράσης και πρόληψης κατά του covid 19.
Το βραβείο για λογαριασμό του Δήμου Καλαμαριάς παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Κούπκας.