«Είναι κατανοητή η ανάγκη του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ να επιβιώσει πολιτικά, όμως ο λαός -και όχι ο κος Ανδρουλάκης ή οποιοσδήποτε άλλος- θα αποφασίσει για την κυβέρνηση και για τον Πρωθυπουργό την επόμενη μέρα των εκλογών. Η κοινωνία θα στείλει το μήνυμά της με τις εκλογές και κανείς δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος από αυτό», σημείωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Realfm» και στους δημοσιογράφους Α. Κάντζου και Δ. Μιχαλέλη.

Ενδιαφέρουσα, σίγουρα, τοποθέτηση, αφού -προς το παρόν τουλάχιστον- απορρίπτει το ενδεχόμενο κυβέρνησης της Αριστεράς με άλλον πρωθυπουργό, αν δεν είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, άρα και εκλεγμένος πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας.

Τοποθετήσεις όπως αυτή είναι που γεννούν τα -πρόωρα, είναι η αλήθεια- σενάρια για την επόμενη μέρα των εκλογών. Στηρίζονται, φυσικά, στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν (ελαφρά) πτώση της Νέας Δημοκρατίας -στο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι είναι λογική η φθορά της εξουσίας- και σταθερότητα στο δεύτερο κόμμα, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και, βέβαια, τη συνεχή, έστω και μικρή, πτώση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, που με τις επιλογές του νέου προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, φαίνεται να απομακρύνεται όλο και πιο πολύ από τον στόχο του διψήφιου ποσοστού.

Με δεδομένο, πάντως, ότι οι εκλογές θα γίνουν μετά τον Απρίλιο (λόγια του ίδιου του πρωθυπουργού στον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα) πολλά θα έχουν να δουν, ακόμη, τα μάτια μας. Και σε επίπεδο συνεργασιών και σε επίπεδο παροχών και σε επίπεδο αποκαλύψεων. Η φωτογραφία που ανάρτησε, εξάλλου, ο Παύλος Πολάκης στο τουίτερ, με ψάρια πιασμένα σε πετονιά, στοιχισμένα ανά... μέγεθος, από το μικρό προς το μεγαλύτερο και η αναφορά του σε Πάτσηδες και Χειμάρες, αφήνει πολλά -και ευκόλως εννοούμενα- που παραλείπονται.

Γράφει ο Περαστικός