Μπορεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν να κήρυξε εκεχειρία 36 ωρών και οι Ρώσοι να την τηρούν, για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα (η Μόσχα "πηγαίνει" με το παλιό ημερολόγιο), από την Ουκρανική πλευρά, όμως, φαίνεται πως η κατάπαυση του πυρός δεν τηρείται.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις τηρούν την κατάπαυση του πυρός των 36 ωρών που διατάχθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, ενώ κατηγόρησε την Ουκρανία ότι βομβαρδίζει στρατιωτικές θέσεις των Ρώσων.
Ωστόσο, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν ήχους βομβαρδισμών, τόσο εξερχόμενους όσο και εισερχόμενους, στην πόλη Μπαχμούτ στην πρώτη γραμμή στην ανατολική Ουκρανία μετά τη στιγμή που υποτίθεται ότι είχε αρχίσει η ρωσική εκεχειρία.
Οι δυνάμεις της Μόσχας έπληξαν επίσης τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας Κραματόρσκ στα ανατολικά, υποστήριξε ο αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας.
«Οι κατακτητές χτύπησαν την πόλη με ρουκέτες δύο φορές», ανάρτησε ο Κίρυλο Τιμοσένκο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι ένα κτίριο κατοικιών χτυπήθηκε αλλά δεν υπήρξαν θύματα.