"Αδικαιολόγητη και αυθαίρετη" χαρακτηρίζει, σε ανακοίνωσή της, την άρνηση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης να εφαρμόσει στα δημοτικά μέσα ενημέρωσης τη συλλογική σύμβαση εργασίας για τους εργαζόμενους στα δημόσια ΜΜΕ η οποία υπεγράφη τον περασμένο Αύγουστο, η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της παράταξης "Μαζί για τη Θεσσαλονίκη", βουλευτής Κατερίνα Νοτοπούλου.

Οπως τονίζει, "ο κ. Ζέρβας και η ΔΕΠΘΕ οφείλουν να εξηγήσουν για ποιο λόγο αρνούνται να εφαρμόσουν τη σύμβαση η οποία υποχρεωτικά πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ ανεξαιρέτως". Προσθέτει ότι "με αυτή τη στάση στερούν αυθαίρετα και αδικαιολόγητα τα νόμιμα εργασιακά δικαιώματα από τους εργαζόμενους στη δημοτική τηλεόραση και στο δημοτικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης".

Η κ. Νοτοπούλου και οι σύμβουλοι της παράταξής της καλούν τον κ. Ζέρβα "να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία, να προσχωρήσει στη σύμβαση ώστε αυτή να εφαρμοστεί όπως προβλέπει ο νόμος. Σε διαφορετική περίπτωση είναι υπεύθυνος καθώς στερεί από τους εργαζομένους των δημοτικών μέσων ενημέρωσης τα δικαιώματά τους όπως ορίζονται από το νόμο βάσει της νέας σύμβασης που υπεγράφη πριν από 4  μήνες".