Την ταινία Νοσταλγία του Μάριο Μαρτόνε, ένα συγκινητικό οδοιπορικό παλιννόστησης και αυτογνωσίας, με φόντο τη γοητευτική Νάπολη, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό στην αίθουσα Παύλος Ζάννας. 

Στην αίθουσα του Ολύμπιον παρακολουθούμε την ταινία Joyland του Σαΐμ Σαντίκ, από το Πακιστάν, μια ιστορία σεξουαλικής απελευθέρωσης και χειραφέτησης, που ξεδιπλώνεται μέσα από έναν γενναίο αγώνα απέναντι στις πατριαρχικές παραδόσεις. 

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του κύκλου προβολών «Σινεμά και Ψυχανάλυση», προβάλλεται στην αίθουσα Παύλος Ζάννας η πολυβραβευμένη ταινία Το Γεγονός της Οντρέ Ντιγουάν, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της νικήτριας του Νόμπελ Λογοτεχνίας, Ανί Ερνό.

Επιπλέον, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο Ολύμπιον, οι προβολές της ενότητας Kids Love Cinema συνεχίζουν να προσφέρουν γέλιο και διασκέδαση, αυτή τη φορά με την ταινία Ο μικρός Νικόλας και το κυνήγι του χαμένου θησαυρού. 

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, το Μουσείο Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Θεματικό Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση» προσκαλούν γονείς και εκπαιδευτικούς στην προβολή της ταινίας Στην αυλή του σχολείου της Λόρα Βαντέλ.

Παράλληλα, συνεχίζονται στις αίθουσες του Φεστιβάλ: 

- To συναρπαστικό ντεμπούτο της Ασημίνας Προέδρου, Πίσω από τις θημωνιές, που απέσπασε πέντε βραβεία στο 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

- Η ταινία Ιερή αράχνη του Αλί Αμπάσι, ένα καλοδομημένο και αγωνιώδες θρίλερ, που μας αποκαλύπτει τον μισογυνισμό και τον σκοταδισμό πίσω από κάθε φονταμενταλιστικό καθεστώς. 

- Το χρυσάφι του Ρήνου του Φατίχ Ακίν, για την απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία ενός σταρ της χιπ χοπ σκηνής που από πρόσφυγας έγινε γκάνγκστερ και στη συνέχεια μουσικός. Βασισμένο στην αυτοβιογραφία του ράπερ Xatar, το Χρυσάφι του Ρήνου είναι γεμάτο με σκηνές που σε αφήνουν άναυδο: στιγμές μιας ζωής τόσο συναρπαστικά μυθιστορηματικής που έπρεπε πάση θυσία να γίνει ταινία!  

- Η συνταρακτική ταινία Η φάλαινα του Ντάρεν Αρονόφσκι, μια ιστορία εξιλέωσης, αυτογνωσίας και συγχώρεσης, με πρωταγωνιστή τον Μπρένταν Φρέιζερ που έχει βάλει πλώρη για τα Όσκαρ. 

- Το δυνατό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ντμίτρο Σουκολίτκι Σόμπτσουκ από την Ουκρανία, Ο όρκος του Παμφίρ, που έκανε πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες. Μια ταινία για έναν άνθρωπο που επιχειρεί να επανασυνδεθεί με το ταραγμένο παρελθόν του για να διορθώσει ένα λάθος του γιου του.  

- Το σαγηνευτικό ντεμπούτο της Σάρλοτ Γουέλς, Aftersun, ένα ψυχογράφημα της απώλειας, της μνήμης και της πατρικής αγάπης, που θα σας φέρει δάκρυα στα μάτια.


ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Γενική είσοδος: 7,5€
Τρίτη & Πέμπτη 1+1: 7,5€
Φοιτητικό: 6€
Σινεμά και Ψυχανάλυση: 7€
Προβολή Θεματικού Δικτύου «Κινηματογραφική Εκπαίδευση»: δωρεάν είσοδος με μηδενικό εισιτήριο από τα ταμεία του Φεστιβάλ 
Kids Love Cinema: 3€
Κάρτα ανεργίας: 6€
Εισιτήρια διαθέσιμα ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:
https://www.viva.gr/tickets/venues/filmfestival/