Το αεροσκάφος που συνετρίβη σήμερα το πρωί ανήκει στην 338 μοίρα της 117 ΠΜ. Πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση . Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί , ενώ στις έρευνες που είναι σε εξέλιξη παίρνουν μέρος ελικόπτερα της Αεροπορίας και του Ναυτικού και πλωτά του Λιμενικού

 Σώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες  αρχηγός του σχηματισμού ενημέρωσε τη βάση της Ανδραβίδας ότι έχει χάσει επικοινωνία με το «bravo 2», το διθέσιο F-4 που κατέπεσε. Αμέσως σήμανε συναγερμός  στην Πολεμική Αεροπορία  όταν ενημερώθηκε για πτώση αεροσκάφους F-4 στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ανδραβίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες  το διθέσιο F-4 που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, συνοδευόταν από ακόμη ένα Phantom, και  κατέπεσε 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Το αεροσκάφος ήταν το νούμερο 2 του σχηματισμού των δύο Phantom που εκτελούσαν την εκπαιδευτική πτήση.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν οι δύο πιλότοι πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το εκτινασσόμενο κάθισμα και εγκατέλειψαν επιτυχώς το αεροσκάφος. Παράλληλα δεν είναι σαφές το πότε συνέβη το αεροπορικό ατύχημα, αν δηλαδή το Phantom είχε ξεκινήσει λίγη ώρα νωρίτερα την εκπαιδευτική πτήση ή είχε ολοκληρώσει τα γυμνάσια και επέστρεφε μαζί με το άλλο F-4 στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.