Υπογράφηκε σήμερα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 η σύμβαση για την Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης με ΣΔΙΤ (Flyover) και με προϋπολογισμό 373,2 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη εναέρια οδό στην Ελλάδα, ένα πρωτοποριακό έργο μήκους 13 χιλιομέτρων, με 9 ανισόπεδους κόμβους, 4 χιλιόμετρα εναέριας οδού, δηλαδή συνεχόμενης γέφυρας «Flyover», 10 νέες γέφυρες και 3 νέες σήραγγες που θα αποσυμφορήσει την υφιστάμενη Περιφερειακή, η οποία εφεξής θα έχει πιο τοπικά - πιο αστικά χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται, επίσης, πως πρόκειται για το πρώτο οδικό έργο ΣΔΙΤ που θα κατασκευασθεί στη χώρα και ένα από τα μεγαλύτερα υπό κατασκευή έργα στη Θεσσαλονίκη τα επόμενα χρόνια.

Αλλάζει το τοπίο στις μετακινήσεις

Σημαντική είναι η αλλαγή που θα επέλθει στις μετακινήσεις καθώς η πρόσβαση από τη μία άκρη της πόλης στην άλλη, από την Ευκαρπία ως την Καλαμαριά, θα γίνεται πολύ πιο εύκολα.

Παράλληλα εξασφαλίζεται:

· Γρήγορη και ασφαλής πρόσβαση από και προς τους πιο κρίσιμους προορισμούς, όπως ΠΑΘΕ, Εγνατία Οδό, Αεροδρόμιο «Μακεδονία» και Χαλκιδική.

· Πολύ πιο εύκολη πρόσβαση στη Θεσσαλονίκη από τις γειτονικές πόλεις, όπως τις Σέρρες, τα Γιαννιτσά, το Κιλκίς, την Κατερίνη.

Το Flyover θα έχει άμεση επίδραση στην καθημερινότητα της πόλης, εξυπηρετώντας 10.000 οχήματα την ώρα ανά κατεύθυνση, προσφέροντας στους οδηγούς μετακινήσεις σε πιο σταθερούς χρόνους και με οικονομία. Αρκεί να αναφερθεί ότι η δυνατότητα του σημερινού δρόμου είναι 5.000 οχήματα την ώρα ανά κατεύθυνση, ενώ το 2030 εκτιμάται ότι θα είναι 7.500 οχήματα την ώρα ανά κατεύθυνση.

Τα οφέλη του έργου για όλη την πόλη

Η ολοκλήρωση του έργου της Περιφερειακής, μαζί με το Μετρό της Θεσσαλονίκης που θα δοθεί σε λειτουργία σε περίπου έναν χρόνο, πρόκειται να συμβάλλουν καταλυτικά στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, ώστε αυτή να αποκτήσει ένα νέο, σύγχρονο πρόσωπο.

Ο οδικός άξονας υψηλών προδιαγραφών θα επιτρέπει την ταχεία και ασφαλή παράκαμψη του αστικού ιστού της Θεσσαλονίκης εξασφαλίζοντας τα εξής οφέλη:

· Αύξηση της οδικής ασφάλειας, λόγω της μείωσης του αριθμού ατυχημάτων (θανατηφόρα ατυχήματα).

· Περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης με τη μείωση του όγκου των κυκλοφορούντων οχημάτων εντός του κέντρου της Θεσσαλονίκης και αύξηση της μέσης ταχύτητας των οχημάτων που ακολουθούν διαδρομές εκτός κέντρου.

· Βελτίωση στο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της Βόρειας Ελλάδας, καθώς σήμερα δεν είναι ικανοποιητική η προσβασιμότητα στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» και στους τουριστικούς προορισμούς της Χαλκιδικής, ιδίως κατά τις περιόδους αιχμής.

· Δραστική μείωση του χρόνου και του κόστους μεταφορών και αύξηση της ανταγωνιστικότητας ιδίως του δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα της οικονομίας του Μητροπολιτικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Εκτιμάται ότι, κατά την περίοδο κατασκευής διάρκειας 4 ετών θα απασχοληθούν περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι, ανάδοχος του έργου είναι η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΒΑΞ Α.Ε. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. η οποία θα έχει την υποχρέωση της κατασκευής, της λειτουργίας και συντήρησης του έργου με συνολική διάρκεια Σύμβασης Σύμπραξης τα 30 έτη.

Δήλωση Υπουργού 

«Ο εναέριος αυτοκινητόδρομος, Flyover, φέρνει κάθε σημείο της πόλης πιο κοντά. Ένα μοναδικό, για τα δεδομένα της χώρας μας κατασκευαστικό επίτευγμα, που ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι γι’ αυτό το έργο. Όχι μόνο γιατί το σχεδιάσαμε από το μηδέν. Αλλά γιατί μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια, το ωριμάσαμε μελετητικά, βρήκαμε το κατάλληλο χρηματοδοτικό μοντέλο, το δημοπρατήσαμε και σήμερα το κάνουμε πράξη. Οι οδηγοί πλέον θα μετακινούνται σε πιο σταθερούς χρόνους με περισσότερη οικονομία», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής.

Ο Υφυπουργός Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, υπογράμμισε ότι «αναδεικνύεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η σύγχρονη αντίληψη της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της χώρας και αποδεικνύει ότι πλέον η Πολιτεία τηρεί τον λόγο της και τιμά την αποστολή της». Μάλιστα, προχώρησε και σε μία προσωπική αναφορά δηλώνοντας «ως Θεσσαλονικιός πολύ υπερήφανος που συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια». Εστιάζοντας στο έργο, ο Υφυπουργός Υποδομών, επισήμανε ότι «το FlyOver μελετήθηκε, χρηματοδοτήθηκε και συμβασιοποιείται εξ ολοκλήρου από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ένα έργο με τη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη πρόκειται «για το πρώτο οδικό έργο ΣΔΙΤ που θα κατασκευαστεί στη χώρα. Είναι το πρώτο έργο ΣΔΙΤ που υπογράφεται σε τόσο σύντομο χρόνο και σε συνδυασμό πάντα με το Μετρό της Θεσσαλονίκης, που, επιτέλους, γίνεται πράξη, θα αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης και θα αυξηθεί η ταχύτητα και η ασφάλεια των μετακινήσεων». «Η Θεσσαλονίκη από ουραγός γίνεται πρωταγωνίστρια και πρωτοπόρος» τόνισε ο Υφυπουργός Υποδομών εξηγώντας ότι «θα έχει τον πιο σύγχρονο εναέριο αυτοκινητόδρομο σε όλη την Ελλάδα με σταθερή συντήρηση και λειτουργία για 26 ολόκληρα χρόνια χωρίς τη πληρωμή διοδίων καθώς και το πιο σύγχρονο Μετρό σε όλη την Ελλάδα».

Κλείνοντας, ο κ. Καραγιάννης έκανε λόγο για «ολοκληρωμένο και καινοτόμο σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με έργα που αλληλοσυμπληρώνονται και καλύπτουν τις περιφερειακές και τοπικές ανάγκες. Με γρήγορες και διαφανείς διαγωνιστικές διαδικασίες. Μια νέα αντίληψη που λειτουργεί με το βλέμμα στις επόμενες γενιές και όχι στις επόμενες εκλογές».