«Θεραπεύουμε ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια», ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Θοδωρής Λιβάνιος για τη διάταξη που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και δίνει λύση στο πρόβλημα νομιμότητας των ανοιχτών θέσεων στάθμευσης στις πιλοτές πολυκατοικιών.

«Οι διατάξεις αφορούν τις πιλοτές σε ανοιχτούς χώρους στάθμευσης, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί αφορά μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας. Είναι ένα κοινό αίτημα που έχει καταθέσει και η ΠΟΜΙΔΑ, αλλά και η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας και αφορά θέσεις στάθμευσης σε πιλοτές οι οποίες είχαν βγει εκτός πραγμάτων συναλλαγής, με αποτέλεσμα να απορρίπτονται οι μεταβιβάσεις, εγκλωβίζοντας ουσιαστικά πάρα πολλούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αξιοποιήσουν ή να μεταβιβάσουν την περιουσία τους», είπε ο κ. Λιβάνιος και πρόσθεσε: «Πολλές δε φορές αυτά τα κομμάτια της οριζόντιας ιδιοκτησίας ήταν αγνώστου ιδιοκτήτη και θα περιέρχονταν, όταν τελείωνε το Κτηματολόγιο, στο ελληνικό δημόσιο. Αυτό ακριβώς πάει να το λύσει η συγκεκριμένη διάταξη. Έγινε σε συνεργασία με τους πιο άμεσα ενδιαφερόμενους, που είναι η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων, αλλά και οι δικηγορικοί σύλλογοι και ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος»

«Πάμε να θεραπεύσουμε, λοιπόν, αυτό το πρόβλημα που υπήρχε», είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και επισήμανε ότι υπήρχαν και αποφάσεις του Αρείου Πάγου, αλλά και μια σειρά αποφάσεων μετά, προκειμένου να μην απορρίπτονται τα συμβόλαια. «Τις μετατρέπουμε ουσιαστικά σε παρακολούθημα τις θέσεις στάθμευσης, ώστε να μπορούν πλέον να γίνουν αντικείμενα των συναλλαγών και να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα που αφορά πάρα πολλούς συμπολίτες μας», είπε ο κ. Λιβάνιος.

Τι είχε συμβεί με τις πιλοτές

Πρόκειται για μια πληγή που παραμένει ανοιχτή πάνω από 50 χρόνια (από τη δεκαετία του ’70), αλλά και από τις δεκαετίες του ’80 και τις αρχές του ’90, η οποία προκαλεί ακόμη και σήμερα εντάσεις και διαμάχες μεταξύ των ενοίκων των παλιών πολυκατοικιών, στις πιλοτές, στις δικαστικές αίθουσες και σοβαρό πρόβλημα στο Κτηματολόγιο.

Με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, κρίθηκαν άκυρες πολλές χιλιάδες θέσεις στάθμευσης που είχαν συσταθεί ως ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες στον ανοιχτό χώρο πιλοτής πολυκατοικίας, αγορασμένες νόμιμα σε χρόνο που αυτό επιτρεπόταν, με αποτέλεσμα να παραμένουν «στον αέρα» και τα χιλιοστά εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου των θέσεων αυτών, και να μην «κλείνουν» τα χιλιοστά του οικοπέδου στο Κτηματολόγιο.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Στράτος Παραδιάς, πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, είχε δηλώσει στα Νέα πως το πρόβλημα έχει προκύψει επειδή όταν το 1981 νομοθετήθηκε απαγόρευση δημιουργίας νέων θέσεων στάθμευσης στην πιλοτή, δεν υπήρξε μεταβατική διάταξη για όσες είχαν ήδη νόμιμα συσταθεί, ενώ 20 χρόνια αργότερα η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απεφάνθη ότι είναι και αυτές άκυρες, δημιουργώντας ένα άλυτο νομικό αδιέξοδο για τους ιδιοκτήτες τους, και στη συνέχεια, και για το Κτηματολόγιο, αλλά και σωρεία αντιδικιών στις πολυκατοικίες με τέτοιες θέσεις στάθμευσης.

Βέβαια, στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα δικαστήρια αποφάσιζαν υπέρ όσων είχαν έστω και ιδιωτικό συμφωνητικό με παραχώρηση πιλοτής, αλλά το θέμα δεν είχε επιλυθεί με νόμο. Πλέον, επιλύεται.