Η αγωνία του πολιτικού συστήματος να αποδείξει ότι η γυναίκα του Καίσαρα είναι τίμια και δεν φαίνεται (για να αντιστρέφουμε τους όρους) φαίνεται στην περίπτωση της Εύας Καϊλή.

Οι δηλώσεις του Ν. Ανδρουλάκη, ήρθαν να "σβήσουν" τις ίδιες του τις πράξεις. Χθες, διέγραψε με μιας την αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σήμερα, με δηλώσεις του, προσπάθησε να αποδείξει πως η Εύα Καϊλή ήταν... ξένο σώμα για το ΠΑΣΟΚ.

«Το σύστημα εξουσίας της ΝΔ χρησιμοποιούσε ως “δούρειο ίππο” την κ. Καϊλή. Είχε τις ίδιες αγωνίες με τους ευρωβουλευτές της ΝΔ για τις υποκλοπές και την επιτροπή Pega». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, σε πρωινή συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις σχετικά με την ευρωβουλευτή.

Επιχειρηματολόγησε δε, λέγοντας: «Από τις 26 Ιουλίου και μετά υπήρξε μια εξέλιξη που με οδήγησε να πάρω μια απόφαση και να την συζητήσω στην ευρωομάδα των σοσιαλιστών. Από την πρώτη ώρα που πήγα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την καταγγελία μου μετά τον εντοπισμό του Predator, η κ. Καϊλή έκανε δήλωση πως αυτό είναι κάτι σύνηθες, ότι αυτό συμβαίνει συχνά και σε πολλούς, και στην ίδια και σε άλλους ευρωοβουλευτές ενώ κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ακόμη, ενημερώθηκα ότι στην Επιτροπή Pega της Ευρωβουλής που ασχολείται με τις υποκλοπές προσπαθούσε να υποβαθμίσει το θέμα και ότι επεδίωκε να μην συζητηθεί το θέμα αυτό στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής».

Φαίνεται, όμως, ότι ο κ. Ανδρουλάκης είχε σοβαρότερες δουλειές να κάνει, από το να ασχοληθεί με μια τέτοια περίπτωση διαφθοράς μέσα στο ίδιο του το κόμμα. Έτσι, από τις 26 Ιουλίου που, όπως λέει συζήτησε με τους ευρωσοσιαλιστές, δεν προχώρησε σε κάποια ενέργεια κατά της κ. Καϊλή. Της οποίας το όνομα, μάλιστα, φιγουράριζε κι ως υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης! Έπεσε στο τραπέζι από τοπικούς παράγοντες του κινήματος, χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις.

Από την άλλη, ιδανικός αυτόχειρας αποδείχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Δήλωσε σοκαρισμένος (το γνωστό "πέφτω απ' τα σύννεφα", σε πιο σικ μορφή). Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ,  ο ένας λόγος για το σοκ του είναι ότι η Εύα Καϊλή είναι μια φρέσκια φωνή στη σοσιαλδημοκρατία κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς και το δεύτερο έχει να κάνει με το γεγονός ότι ξεκινά μια έρευνα και «φαίνεται να έχουμε μια αντιστροφή αυτού που έχουμε κατακτήσει στο Κράτος Δικαίου: αντί να είσαι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου είσαι ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Αυτό πρέπει να προβληματίσει όλο το πολιτικό σύστημα».

«Από εκεί και πέρα αν υπάρχουν στοιχεία από τις βελγικές αρχές, αυτές είναι αρμόδιες να διερευνήσουν την υπόθεση» τόνισε ακόμα ο κ. Πέτσας.

Στην περίπτωση του κ. Πέτσα ταιριάζει το "καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς". Δεν είχε κανέναν λόγο να βγει προς υπεράσπισιν. Ένα απλό "θα δείξει η έρευνα των αρχών", νομίζουμε θα ήταν αρκετό...

Γράφει ο Περαστικός