Και ο Λαγκαδάς απέκτησε σήμερα τον δικό του «πάγκο της αλληλεγγύης». Στη λαϊκή αγορά της περιοχής, έγιναν τα εγκαίνια του και πλέον κάθε Τρίτη θα περιμένει τους εργαζόμενους των λαϊκών αγορών και τους καταναλωτές να τον γεμίσουν. Όπως συνέβη δηλαδή σήμερα, αφού ήταν άμεση η ανταπόκριση τους.

Αυτός ήταν ο 5ος  «πάγκος της αλληλεγγύης», καθώς έχουν προηγηθεί αυτοί των λαϊκών αγορών της «Ξηροκρήνης», της «Σταυρούπολης», της πόλης των Σερρών και της «Μαρτίου».

Να υπενθυμίσουμε, ότι η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης και το Σωματείο Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία του «πάγκου αλληλεγγύης».

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία, ώστε να στηριχθούν, οι αδύναμοι οικονομικά συμπολίτες μας και κοινωφελή ιδρύματα. Οι πολίτες και οι εργαζόμενοι των λαϊκών αγορών μπορούν να αφήνουν στον ειδικά διαμορφωμένο πάγκο διάφορα προϊόντα. Στη συνέχεια, με ευθύνη της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας, διατίθενται όπου είναι αναγκαίο. 

Στη σημερινή εκδήλωση παρών ήταν ο αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης και περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, η αντιπεριφερειάρχης υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης Μελίνα Δερμεντζοπούλου, ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θόδωρος Αγγελίδης και ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β περιφέρεια Λαγκαδά Φάνης Παππάς.  Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση οι τραγουδιστές Γιώργος Σιδηρόπουλος και Στέλιος Μαβίδης.

Tους εργαζόμενους των λαϊκών αγορών εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής και ο πρόεδρος του σωματείο μικροπωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών εκτός Θεσσαλονίκης « Μακεδονία» Γιώργος Χρυσαφίδης.