Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αναλάβει ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας την υπεράσπιση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά, ο όποιος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου.

Όπως ανέφερε ο κ.Κούγιας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στον Δημήτρη Βενιέρη, του ζητήθηκε να αναλάβει την πλευρά του αστυνομικού απο θεσμικούς φορείς και από την οικογένεια του κατηγορουμένου.

«Με ενδιαφέρει η προσωπικότητα αυτού που έχει κάνει μια πράξη. Πρέπει να τον δω. Με ενδιαφέρει και το τι λέει η δικογραφία. Όλα είναι ανοιχτά», επισήμανε.

Ο κ. Κούγιας ευχήθηκε να επιβιώσει το παιδί και από σήμερα κιόλας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, να έχουμε ευχάριστα νέα. «Δεν υπάρχει χειρότερο από έναν πατέρα να πάει στην κηδεία του παιδιού του», σημείωσε.

Όπως εξήγησε ο γνωστός ποινικολόγος, «σε μια ανθρωποκτονία υπάρχουν διάφορες συνθήκες. Η απόπειρα τιμωρείται από 1 χρόνο έως 15 χρόνια πλέον και στο παρελθόν από 10 – 20 χρόνια. Η ανθρωποκτονία τιμωρείται από 2 χρόνια έως ισόβια, τετελεσμένη».

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, οι συνθήκες που μπορούν να οδηγήσουν στην αθώωση ενός κατηγορουμένου, όταν έχει διαπράξει το αδίκημα, είναι η άμυνα, εάν πράγματι ότι είναι βέβαιο ότι αυτός αφαίρεσε τη ζωή κάποιου».

«Το θέμα είναι υπό ποιες συνθήκες ο αστυνομικός πυροβόλησε. Είναι η ώρα που πατάει τη σκανδάλη. Εκείνη τη στιγμή ερευνώνται οι συνθήκες», επισήμανε.