Οι μακροχρόνια άνεργοι  από 12 και έως 24 μήνες (μέχρι τις 30.11.2022)  μέχρι τις 12 απόψε τα μεσάνυχτα μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα για την εφάπαξ έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ και να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ τους. Σήμερα τα μεσάνυχτα κλείνει οριστικά η πλατφόρμα για την εφάπαξ έκτακτη οικονομική ενίσχυση  που καταβάλει η ΔΥΠΑ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους  Η καταβολή της ενίσχυσης θα ολοκληρωθεί αύριο, Παρασκευή, 30/12. 

Ποιοι είναι  οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, γνωστής και ως «επιταγή ακρίβειας», που δίνεται λόγω ακρίβεια είναι οι μακροχρόνια άνεργοι που πληρούν όλες τις εξής προϋποθέσεις:

- Ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ για διάστημα πάνω από 12 και έως 24 μήνες στις 30.11.2022.

- Δεν είναι δικαιούχοι άλλης παροχής, επιδόματος, βοηθήματος ή ενίσχυσης της ΔΥΠΑ, του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, των οικονομικών παροχών που χορηγούνται σε άτομα με αναπηρία ή του Επιδόματος Παιδιού.

- Πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια του Επιδόματος Θέρμανσης 2021, κατά το φορολογικό έτος 2021, δηλαδή έως 14.000 ευρώ για άγαμους, 20.000 ευρώ για έγγαμους προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο, ή 23.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Οι δυνητικά δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς του TaxisNet. Καταχωρούν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της ενίσχυσης, καθώς και την οικογενειακή κατάσταση.

Η ΔΥΠΑ ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων μέσω διασταύρωσης με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ, ΓΓΠΣΔΔ). Η καταβολή της ενίσχυσης γίνεται αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι πιστώνονται εντός
τριών εργάσιμων ημερών.