Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, συνάντησε την κα. Dominique Pradalié, νέα Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ), η οποία εκπροσωπεί περισσότερους από 600.000 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο.

Η κα. Dominique Pradalié βρίσκεται αυτές τις μέρες στη χώρα μας, προσκεκλημένη της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α)

Η συνάντηση με την κα Pradalié, η οποία εξελέγη Πρόεδρος  στο Μουσκάτ του Ομάν, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 31ου Παγκοσμίου Συνεδρίου της ΔΟΔ (IFJ), πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στα γραφεία της Ε.Σ.Η.Ε.Α.

Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, καλωσόρισε στη χώρα μας την Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ) και μέλος της Εθνικής Ένωσης Δημοσιογράφων (SNJ), Dominique Pradalié, και τη συνεχάρη για την εκλογή της.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα γύρω από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο χώρος των Μ.Μ.Ε. σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, την προστασία και ανάδειξη του δημοσιογραφικού έργου, αλλά και την προάσπιση της πολυφωνίας και του πλουραλισμού στον σύγχρονο κόσμο.

Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ανέπτυξε τις δράσεις που έχει αναλάβει η ΓΓΕΕ, όπως, μεταξύ άλλων, το Μνημόνιο Συνεργασίας για τη διασφάλιση της προστασίας, της ασφάλειας και της ενίσχυσης της θέσης των δημοσιογράφων και άλλων επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης, που υπογράφηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Προεδρίας της Κυβέρνησης και τη συμμετοχή πέντε συναρμόδιων Υπουργείων, αλλά και την Ομάδα Εργασίας Συντονισμού (Task Force), όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των δημοσιογραφικών ενώσεων της χώρας, πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι συναρμόδιων υπουργείων, της ΕΡΤ, του ΑΠΕ, κά, η οποία εργάζεται προς την ίδια κατεύθυνση.

Η κα Pradalié, με πλούσια εργασιακή εμπειρία στη γαλλική δημόσια ραδιοτηλεόραση, υπηρετώντας την από θέσεις ευθύνης, συνεχάρη τον Γενικό Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης για τις πρωτοβουλίες αυτές και τόνισε ότι αναμένει με ενδιαφέρον να ενημερωθεί, για τα έμπρακτα αποτελέσματά τους.

Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Δημήτρης Γαλαμάτης, δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης:

«Θέλω να συγχαρώ την κα Pradalié για την εκλογή της σε μία κομβική θέση όπως είναι αυτή της Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ) που εκπροσωπεί περισσότερους από 600.000 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο και να της ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα και στις αυξανόμενες απαιτήσεις. Η συζήτηση που είχαμε στα γραφεία της Ε.Σ.Η.Ε.Α ήταν εξόχως εποικοδομητική. Συζητήσαμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Τύπος παγκοσμίως με τη ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον. Η κα Pradalié δήλωσε την ικανοποίησή της για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, προς την κατεύθυνση ενίσχυσης και προάσπισης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών. Ο ρόλος που διαδραματίζει η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ) είναι ιδιαίτερα σημαντικός και η ΓΓΕΕ θα συνδράμει το έργο της με όλες τις δυνάμεις της. Η πολυφωνία, η ελευθερία της έκφρασης, η διασφάλιση της προστασίας, της ασφάλειας και της ενίσχυσης της θέσης των δημοσιογράφων και άλλων επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης αποτελούν προτεραιότητά μας».