Επιστολή με την οποία ζητά την εφαρμογή των νόμων  4728/2020 και 4797/2021, ώστε να καταβληθούν άμεσα χρηματικές αποζημιώσεις στους πληγέντες από την κακοκαιρία «'Αριελ», όπως είχε γίνει με την επέλαση του «Ιανού», απέστειλε σήμερα στους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. Η επιστολή, κοινοποιήθηκε στην αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Πιερίας και στους βουλευτές της περιοχής.

Στην επιστολή του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας μιλά για «καταστροφικό πέρασμα της " Άριελ" από την περιοχή» και βεβαιώνει ως αυτόπτης μάρτυς, για τα πολλαπλά και σοβαρά πλήγματα, που υπέστησαν οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες, ιδιαίτερα όσοι είναι εγκατεστημένοι κοντά στο παραλιακό μέτωπο.

Τονίζει δε, ότι η άμεση αποζημίωση των πληγέντων για αποκατάσταση των ζημιών είναι επιτακτική, ώστε να επανέλθει η ομαλή λειτουργία της τοπικής οικονομίας στην Πιερία, «η οποία δοκιμάζεται σκληρά τους τελευταίους μήνες από τις συνεχείς ανατιμήσεις και την ενεργειακή κρίση».