Την πρώτη εκτός έδρας νίκη του πανηγύρισε στην Basket League ο Κολοσσός Ρόδου την τρέχουσα σεζόν, επικρατώντας του Άρη, με 74-68, για τη 10η αγωνιστική. 

Ο Άρης ακολουθούσε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, κατάφερνε να μειώνει στο -3, αλλά την κρίσιμη στιγμή τα μεγάλα σουτ των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου έλεγαν «όχι» στους Θεσσαλονικείς. 

Οι Χάγκινς (13π.), Γκούνγουιν (12π.) και Σανόγκο (12π.) ήταν διψήφιοι από πλευράς Άρη. Οι Κατσίβελης και Ντίξον σημείωσαν από 19 πόντους έκαστος για τους Ροδίτες. 

Η ομάδα της Ρόδου έφτασε τους 13 βαθμούς σε 9 αγώνες (4-5), ενώ αυτή της Θεσσαλονίκης μετρά πλέον 16 βαθμούς, με ρεκόρ 6-4, σε 10 αναμετρήσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 32-35, 46-49, 68-74.

Διαιτητές: Παπαπέτρου, Καρπάνος, Κωνσταντινίδου

Δεν έψαξε για δικαιολογίες ο Γιάννης Καστρίτης:  «Δεν υπάρχει λόγος να ψάξουμε για δικαιολογίες. Αν δεν είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, για το ποιοι ήμαστε, ποια είναι η θέση μας στο πρωτάθλημα, αν δεν ήμαστε στο 100% σε άμυνα και επίθεση, μπορούμε να χάσουμε από όλες τις ομάδες. Ήταν το αποθεωτικό κλίμα, οι γιορτές, η διακοπή, πρέπει να είσαι έμπειρος για να αντιμετωπίσεις τέτοιες καταστάσεις. Δεν ήμασταν καλοί αυτό είναι σίγουρο, πρέπει να δείξουμε καλύτερη εικόνα», είπε. Και πρόσθεσε:

«Τέτοιες ομάδες (σ.σ. τον Κολοσσό) τις βολεύει ο κλειστός ρυθμός, το χαμηλό σκορ. Εμάς δε μας συμφέρει αυτό, ποντάρουμε στις κατοχές, στις κλεμμένες μπάλες, στην ενέργειά μας, στο να τρέξουμε μπροστά. Ο Κολοσσός επέβαλλε τον ρυθμό του, εμείς δεν το κάναμε και έτσι στο τέλος αυτό τον βοήθησε να κερδίσει».

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, τόνισε: «Για μας ήταν κλειδί η εμφάνιση του Δημήτρη (σ.σ. Κατσίβελη) και στις δύο πλευρές του παρκέ γιατί αμυντικά ανέλαβε το μαρκάρισμα του Τολιόπουλου ο οποίος είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Ο τρόπος που οργάνωσε αλλά και εκτέλεσε στην επίθεση ήταν το στοιχείο –κλειδί για μας, ομοίως και οι αποφάσεις που πήρε. Ωστόσο, κι άλλα παιδιά έκαναν πολύ καλό παιχνίδι γιατί δεν μπορείς να κερδίσεις τον Άρη στο Παλέ αν δεν παίξουν πολλοί παίκτες σε υψηλό επίπεδο».

Άρης (Γιάννης Καστρίτης): Χόρχλερ 6 (2), Γκούντγουιν 12, Τολιόπουλος 9 (1), Ντι Νότε 9, Νετζίπογλου, Μήτρου-Λονγκ 1, Σανόγκο 12 (3), Σχίζας, Καββαδάς 6, Φίλλιος, Σιδηροηλίας, Χάγκινς 13 (1)

Κολοσσός Ρόδου (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Όζμπορν 8 (2), Ντίξον 19 (3), Χατζηδάκης 6, Κατσίβελης 19 (2), Ιορδάνου, Κένταλ 5 (1), Μορέιρα 5, Χρυσικόπουλος 4, Κόφεϊ, Τιγκ 8