Την αγωνία της σχετικά με τη διάσωση και αξιοποίηση του κυβερνείου στην Θεσσαλονίκη εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης την οποία κατέθεσε. Η Κατερίνα Νοτοπούλου, κάλεσε το αρμόδιο Υπουργείο να απαντήσει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υποβολή αιτήματος Χρηματοδότησης Μελετών Ωρίμανσης και τεχνικού δελτίου για την ωρίμανση του εμβληματικού έργου του Κυβερνείου το οποίο η ίδια είχε καταθέσει ως ΥΜΑΘ τον Ιανουάριο του 2019. Ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Βεσυρόπουλος όχι μόνο δεν απάντησε, αλλά περιορίστηκε να πει ότι το Κυβερνείο ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑΔ. Όταν μάλιστα η Κατερίνα Νοτοπούλου θύμισε στον Υφυπουργό, ότι ο νόμος 4389/2016 είχε ασφαλιστικές δικλείδες για τη διαφύλαξη των ακινήτων της ΕΤΑΔ καθώς έδινε το δικαίωμα της εκ νέου επιστροφής ακινήτων στο δημόσιο ή παραχώρησής τους άνευ ανταλλάγματος σε φορείς του δημοσίου και ότι σύμφωνα με τον κανονισμό Εκμισθώσεων, Μισθώσεων, Παραχωρήσεων, Εκποιήσεων, Ανταλλαγών, Αγορών και Αντιπαροχών της ΕΤΑΔ , η εταιρία μπορεί να παραχωρεί τη χρήση ακινήτων άνευ ανταλλάγματος σε Δημόσιες Υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και σε ΟΤΑ για την εκπλήρωση κοινωφελών σκοπών, ο κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε ότι «τον Ιούνιο του 2020 η ΕΤΑΔ ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών την παράδοση του ακινήτου προκειμένου να αξιοποιηθεί και το ακίνητο παραχωρήθηκε και τυπικά στην ΕΤΑΔ στο πλαίσιο επίλυσης διαχειριστικής αρμοδιότητας ώστε να επιταχυνθεί η αξιοποίησή του.»

Όπως έκανε μάλιστα γνωστό ο Υφυπουργός «έχει ήδη ολοκληρωθεί η παράδοση παραλαβή του περιβάλλοντος χώρου του ακινήτου» ενώ « εντός των επομένων εβδομάδων θα ολοκληρωθεί και η παράδοση παραλαβή του κτιρίου» και συμπλήρωσε ότι «η ΕΤΑΔ έχει ολοκληρώσει μελέτη σκοπιμότητας για τη βέλτιστη αξιοποίησή του» χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες ενώ συμπλήρωσε ο κ. Βεσυρόπουλος ότι « στόχος της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη μακροχρόνια εκμίσθωση που προετοιμάζει η ΕΤΑΔ είναι να ανακαινιστεί πλήρως και να αποτελέσει σύγχρονο σημείο αναφοράς για την Καλαμαριά και όλη τη Θεσσαλονίκη».

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, από το βήμα της Βουλής, κάλεσε την κυβέρνηση να ανακαλέσει τα σχέδιά της για ιδιωτικοποίηση του εμβληματικού αυτού κτιρίου που ανήκει στους πολίτες, να σεβαστεί την ιστορικότητα του κτιρίου, να ακούσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την τοπική κοινωνία, τους κατοίκους και τα κινήματα των πολιτών, που έχουν ως πάγιο αίτημά τους την απόδοση του κτιρίου στην τοπική κοινωνία και να μην επιτρέψει να γίνει βορά στα χέρια επενδυτών.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε: «θα μας βρείτε απέναντί σας σε ένα σχέδιο ιδιωτικοποίησης του κυβερνείου».